vrijdag 4 september 2020

Lucifer

Natuurlijk later dan iedereen ben ik begonnen met de Fox/Netflixserie 'Lucifer'. Aan de andere kant, zo lang heb ik Netflix nog niet en een mensch kan ook niet alles kijken. Mocht u nog in het ongewisse zijn over deze serie, het gaat over Lucifer Morningstar, de duivel, die wel een beetje klaar is met die hel waar hij al sinds het begin van alles de scepter zwaait, en laat het daar wat het is en kiest ervoor om in Los Angeles (de stad van de engelen (!)) een luxueuze nachtclub te gaan uitbaten. De serie wordt omschreven als een komische fantasy-politieserie, waardoor er voor de verhalen en inhoud uit diverse bekende vaatjes kan worden getapt. Er is een man (Lucifer) en een vrouw (Chloe) die min of meer tot elkaar worden veroordeeld bij hun politiewerkzaamheden bij het Los Angeles Police Department, ze liggen constant in de clinch, maar waarvan je al vanaf moment één weet..... Als Lucifer boos wordt komt, net als bij de Hulk destijds, zijn ware gedaante naar voren. 

Waar deze serie het vooral van moet hebben is de humor en de verwijzingen naar diverse Bijbelse figuren en verhalen. Zo is Lucifer steeds naar iedereen heel duidelijk over wie hij is, de duivel, alleen niemand neemt het serieus. Ik zit nog ergens in seizoen één maar heb al een beetje vooruit gelezen wat er nog gaat komen in de volgende vier seizoenen en dat belooft nogal wat. Ik ken zijn broer de engel Amenadiel die zo nu en dan ten tonele verschijnt om Lucifer er toe te bewegen terug te keren naar de hel op uitdrukkelijk verzoek van hun vader, God. Maar ik ga nog kennismaken met hun moeder en verbannen vrouw van God. Ook Eva, de eerste vrouw op aarde, komt vanaf seizoen vier die natuurlijk een voormalige scharrel van Lucifer was (die appel mensen, die appel). En in het laatste seizoen komt God zelf ook nog op de proppen. 

De Britse acteur Tom Ellis zet met verve de rol neer van Lucifer, met zwaar Brits accent en al, als een erudiete man die het allemaal niet zo serieus neemt en hier vooral is om lol te maken. Hij haat kinderen, toch is het dochtertje van Chloe, Beatrice, tot zijn afgrijzen dol op hem. Ik sloot Lucifer in mijn hart toen zij hem haar Barbiepop liet zien en hij die wegwierp en zei: 'Zoek!' en vervolgens toen ze niet reageerde: 'Oh, is dat te geavanceerd?' 

De acteur Tom Ellis is een mooie man, maar als Lucifer.... Hij (glim)lacht erg veel, maar zijn iets te zwart aangezette ogen lachen niet mee, waardoor zijn gezicht een voor de rol noodzakelijke wat maniakale, bezeten uitdrukking krijgt en precies die blik met die neplach doet mij één op één denken aan Thierry Baudet. De duivel is reeds onder ons mensen!

De serie is een aanrader, even door de eerste afleveringen heen die veel platgetreden paden in het genre bewandelen, maar dan is het smullen van de vileine Lucifer. 

Tom als Lucifer met maniakale blik.

Tom als Tom een coole dude. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten