vrijdag 22 september 2023

Update

Ja, lieve lezers, ik sport nog steeds, maar zoals al gemeld heel kassie an. Ik moet rekening houden met mijn rug, het dient daar ondersteunend voor te zijn dus ga ik niet als een bezetene tekeer, maar in mijn eigen tempo. Daarnaast ben ik op een leeftijd en in het stadium van mijn leven dat ik niemand iets heb of hoef te bewijzen. Het zou erg sneu zijn als ik me op dat vlak nog liet opstuwen om me te gaan meten met anderen die vele malen jonger zijn dan ik. Ik ga op tijden dat het mij uit komt en heb zo mijn eigen verzonnen schema dat voor mij werkt. 

Ik ben nu vier maanden bezig en elke maand zo rond de 20e stap ik op de Body analyzer om te zien of ik progressie maak. Ik merk het natuurlijk zelf wel aan mijn lichaam, dat ken ik namelijk al vanaf mijn geboorte, maar het is soms fijn om het in cijfers uitgedrukt te zien. Eens per maand, dat is meer dan genoeg. Het zal u niet verbazen dat mijn botmassa constant blijft, het zou toch vreemd zijn als ik plots meer of minder geraamte zou hebben. Spier- en vetmassa fluctueren Ze zijn respectievelijk beduidend meer en minder sinds mijn eerste bezoek aan de sportschool toen ik nog niets had gedaan, maar in die vier maanden is het dan weer een procentje erbij dan weer eraf. 

Mijn gewicht is wel gedaald, hoewel in maand drie ik weer was aangekomen (vakantie!), slechts 900 gram, maar toch. Edoch gisteren ben ik qua gewicht onder een bepaald psychologisch ijkpunt geraakt en dat geeft de oude mensch moed. Nee, ik ga het u hier niet noemen, want het is enkel belangrijk voor mij, en dan, er zijn lezers die mijn blogjes lezen onder ontbijt of lunch en dat moet wel smakelijk blijven voor hen. 

Ik ben er nog lang niet, maar het rustige tempo bevalt me prima en het werkt ook nog goed voor de geest. Serotonine, endorfine, dopamine of weet ik wat voor ine's nog meer nemen toe bij sporten en daardoor voel je je weer wat lekkerder in je vel. Iets te veel vel nog, maar het komt allemaal goed, ik ben op de goede weg. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten