zaterdag 12 oktober 2013

Chez nous

Gisteren met vrienden Harry, Rick en Christian naar de film "Chez Nous" geweest, maar eerst hebben we heerlijk gegeten en bijgekletst in restaurant Caffé Italia, voor Harry en mij al bekend en gewaardeerd en ook Rick en Chris waren te spreken over het gebodene. Het restaurant is aan de overkant van de bioscoop en dat was gisteren met al die regen heel prettig.

De film is erg leuk, in de stijl van "Alles Is Liefde" en "Valentine's Day", een lekkere feelgood movie dus. Leuk vind ik dat gelauwerde acteurs als John Leddy, Peter Faber en mijn persoonlijke favoriet Jack Wouterse naast jonge acteurs spelen die nog een mooie carrière in het verschiet hebben als Achmed Akkabi en Tobias Nierop. De film is geschreven door Frank Houtappels en Tim Oliehoek had er een hele kluif aan om de film deels te regisseren tijdens Gaypride.

Alex Klaassen speelt een geweldige hoofdrol als Bertie, een schattige Achmed Akkabi als de verlegen Rachid, Thomas Acda speelt de wat onbeholpen Gijs, maar allemaal met het hart op de goede plaats, zelfs de norse Jack Wouterse als De Beer draait op een gegeven moment voorzichtig wat bij.

Verder verklap ik niet te veel omdat nog veel mensen de film gaan zien en was je het niet van plan, toch maar gaan je komt met een glimlach om je mond weer uit de bioscoop.


De cast met Tim Oliehoek en Frank HoutappelsGeen opmerkingen:

Een reactie posten