woensdag 23 oktober 2013

In het lood geslagen

Na opnieuw een telefoontje van mij richting Woonzorg Nederland betreffende de lekkage omdat ik niet zoals beloofd werd teruggebeld, is er uiteindelijk tóch een afspraak gemaakt. Gisterochtend kwamen er twee loodgieters, en mijn vermoeden bleek correct te zijn, het probleem zit in het plafonnetje van de galerij wat tevens ook de vloer is van het gedeelte bij het raam in de slaapkamer.

De jongste van de twee mannen klom met gevaar voor eigen leven op de rand van de galerij, aah de roekeloze overmoed van de jeugd, en sloeg barrehands het daar aanwezig en omgekrulde lood weer op z'n plek. Hoe dat van z'n plek is geraakt is een raadsel, maar het zou zomaar met de vermaledijde renovatie te maken kunnen hebben van 2012. Toen is ook het plafonnetje van een nieuwe dekplaat voorzien en wat ik al vermoedde daar loopt met regen water in, zo constateerde ook de mannen.

Aan de kopse kant schijnt de onderste voeg nu opnieuw gevoegd te moeten worden omdat het ook daar poreus is, maar dat is geen loodgieterswerk, dat gingen ze aan Woonzorg doorgeven zodat die daarop actie kunnen ondernemen. Dat gegeven is voor mij reden om dat heel nauwkeurig in de gaten te gaan houden, want de woningbouw is niet zo goed met dit soort afspraken.

Omdat ik voor deze werkzaamheden niet thuis hoef te blijven heb ik de loodgieter verzocht om met zijn bevindingen ook door te geven dat ik op de hoogte gesteld wil worden wanneer er iets wordt gedaan. En dat laatste, weet ik uit ervaring, zal niet worden gedaan, sterker nog, ik durf zelfs te verkondigen dat de mogelijkheid bestaat dat er helemaal niets gedaan gaat worden. Ik ben het debacle met ruim 6 maanden durende renovatie in het algemeen en met mijn zijraam in het bijzonder nog niet vergeten.

Afwachten maar weer, maar het weer op z'n plek slaan van het lood zal misschien al schelen.

De onderste voeg moet vervangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten