dinsdag 15 oktober 2013

Zand er over

"Kwaad zijn is menselijk, kwaad blijven is duivels" zegt mijn moeder altijd, en zo is het maar net. Afgelopen weekend waren er duizenden mensen getuige van, dat na een ruzie van 18 jaar, de zusjes Alice en Caren weer samen optraden als Maywood  tijdens de Gerard Joling concerten in Ziggo Dome. De hereniging had vooraf heel veel media aandacht wat het slagen van zo'n verzoening extra druk geeft.

Stilzwijgend en ver buiten de media heeft een ander voormalig duo de strijdbijl begraven en zijn weer 'on speaking terms'. Dries Holten en Sandra Reemer hebben 38 jaar na het uiteenvallen van het uitermate populaire duo Sandra & Andres weer contact. Wat belangrijk is, is dat Sandra en Dries dit zélf wilden, zonder druk van buitenaf en zeker geen media bemoeienis. Dat houdt het puur en zuiver. Sandra zegt er op haar site dit over:

Na ruim 30 jaar heb ik weer contact met mijn vroegere zangpartner Andres (Dries Holten). Er is indertijd veel gebeurd maar de open mind van beide kanten heeft het uiteindelijk gewonnen.
Resultaat: hij vertelt in 3 korte verhalen zijn herinneringen uit onze beginperiode. Prachtig om te lezen omdat ik het toen iets anders heb beleefd. Ik ben Dries ontzettend dankbaar dat hij dit met ons wil delen. Kijk op http://www.sandrareemer.nl/

Sandra treedt nog maar zeer sporadisch als zangeres op, ze heeft een heel nieuwe invulling aan haar leven gegeven ze heeft zich op spiritualiteit gericht en de reis naar bewustwording die zijzelf heeft gemaakt en daardoor de vervelende pijnlijke ervaringen uit het verleden een plaats heeft kunnen geven. Sandra's visie hierover:

Vergeving is een heel krachtig gereedschap om af te rekenen met het verleden. Je hebt iets pas echt vergeven als je het in iedere vezel van je lichaam voelt dat je een deel van jouw verleden hebt los gelaten. Dan heb jij jezelf bevrijd. Dat betekent niet dat je de handelingen van de ander goed praat.
Om deze stap te zetten is het noodzakelijk dat je een open mind hebt. Dat je jouw ego aan de kant zet. 


Ik ben het volmondig met Sandra eens. Ik heb haar ruim 2 jaar geleden na een voorstelling ontmoet en vind haar een heel hartelijk mens. Ik zei toen tegen haar dat ze, nu ze weer op het toneel stond, lekker bezig moest blijven met haar vak. Ze beaamde dat, maar eerder schoorvoetend dan vol overtuiging voelde ik, en nu blijkt waarom, Sandra was toen waarschijnlijk al bezig met waar ze zich nu helemaal op heeft toegelegd, en gelijk heeft ze! Hier ligt nu haar kracht.

Nog een vermaard duo waarvan ik ook, waarschijnlijk tevergeefs, hoop dat ze ooit elkaar weer in de armen vallen is het Spaanse duo Baccara die na een kwestie in 1981 ieder hun eigen weg zijn gegaan en zelfs ieder een eigen Baccara hebben gevormd met een andere partner.

Een tweede immens populair Nederlands duo uit de jaren 70, Mouth & MacNeal, kunnen het nooit meer goed maken omdat Willem Duyn (Mouth) in 2004 is overleden. Sjoukje Smit (MacNeal) en hij konden van het begin af aan niet met elkaar door één deur en hebben zo goed en kwaad als het ging toch 4 jaar lang samengewerkt toen de bom barste, het is nooit meer goed gekomen.

Opvallend maar niet meer dan dat is dat alle vier de duo's ooit eens hebben meegedaan aan het Eurovisie Songfestival: Sandra & Andres in 1972, Mouth & MacNeal in 1974, Baccara in 1978 en Maywood in 1990. Ter leering ende vermaeck deze laatste info.

Maywood in Ziggo Dome 12 oktober 2013

Sandra & Andres

Baccara

Mouth & MacNeal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten