zaterdag 5 oktober 2013

Toen was geluk heel gewoon

Omdat ie vriendelijk geprijsd was, er extra korting over verleend werd plus personeelskorting heb ik het gedaan. Ik heb de complete DVD-box van de serie "Toen Was Geluk Heel Gewoon" aangeschaft. De populaire serie heeft gelopen van 1994 tot 2009 en speelde zich af in de jaren 1959 t/m 1974.
Ik heb lang niet alle afleveringen gezien, dus is er nog veel nieuw voor me.

Voor het wel en wee van de echtparen Kooijman en Stokvis werd in eerste instantie gebruik gemaakt van vertalingen van de Amerikaanse sitcom "The Honeymooners" vertaald door Gerard Cox en Sjoerd Pleijsier die ook de hoofdrollen vertolkten naast Joke Bruijs en Mouna Goeman Borgesius. Vanaf 1996 hebben Gerard en Sjoerd de afleveringen zelf geschreven.

Stiekem heb ik de serie ook gekocht omdat het personage Jaap Kooijman (Gerard Cox) een sterk uitvergrote versie is van mijn ome Ton, in die zin dat Jaap nogal dom is en dat was ome Ton zeker niet, maar het op luide toon konde doen van belevenissen en visies op het leven in het algemeen, daar herken ik zó ome Ton in, die helaas een paar jaar gelden is overleden.

As I type worden er sinds augustus filmopnamen gemaakt voor een heuse speelfilm die begint waar de serie ophield in het jaar 1974 en wel de dramatische WK Nederland Duitsland waar Jaap vanzelfsprekend buiten zichzelf van frustratie over raakt. De film moet in 2014 in de bioscopen gaan draaien.



1 opmerking:

  1. Meteen weer eens een aflevering bekeken op youtube ( die waarbij hij met een quiz mee doet voor duizend gulden ) en weer genoten.
    Als geboren rotterdammer vind ik het denk ik extra leuk.
    De muziek is leuk.
    Gezellig is het goede woord.
    Bedankt voor de tip.

    BeantwoordenVerwijderen