vrijdag 11 oktober 2013

Koperwiek

In 1967 werd winkelcentrum de Koperwiek opgeleverd en toen ik eind 1991 samen met verloofde in Capelle kwam wonen was het winkelcentrum er nog steeds, maar heeft toen niet veel indruk op me gemaakt, ik deed mijn boodschappen in een ander winkelcentrum omdat Albert Heijn daar veel groter was. 

In 1993 verliet ik verloofde en Capelle om me in Rotterdam te gaan vestigen om in 2000 weer terug te keren, inmiddels was er een metroverbinding met grote broer Rotterdam en was er een metrostation bij de Koperwiek met de in mijn ogen nogal excessieve naam 'Capelle Centrum'. Centrum? Welk centrum? Die paar winkeltjes?

Daar moet ik nu toch op terugkomen de Koperwiek anno nu is in niets te vergelijken met die van 20 jaar geleden. Was ik een paar jaar geleden al enorm verheugd met de komst van Xenos naar het winkelcentrum, onlangs ontdekte ik een T-Mobile shopje wat erg handig is zo dichtbij, zeker nu ik volgende maand aan de andere telefoon 'moet', en van de week zag ik dat ook het hippe Rituals hier een winkeltje heeft geopend. 
Daarnaast is het winkelcentrum onlangs grootschalig opgeknapt, zodat met recht gezegd kan worden dat Capelle een (kunstmatig) centrum heeft, compleet met restaurants, theater en bibliotheek. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten