zondag 13 oktober 2013

Jamie knows best

Deze maand komt het zoveelste boek uit van TV-chef Jamie Oliver en zal zoals al de voorgaande boeken een bestseller worden. Het drukke manneke met de wilde handgebaren heeft een geschat vermogen van zo'n 175 miljoen, dan heb je het goed gedaan. Als ik hem bezig zie denk ik altijd, hoe moeilijk kan het zijn? Maar als ik een mes zou hanteren zoals hij dat doet had ik geen vingertjes meer, en daar waar ik loop te klungelen met maatschepjes doet hij uit de losse pols allerlei ingrediƫnten bij elkaar. Het is een gave.

Het boek wat uitkomt is getiteld "Bespaar met Jamie", niks te vroeg in deze tijden van crisis. Het is een boek waarin 120 low budget recepten staan voor mensen met een krappe beurs. Jamie wil laten zien dat je ook met weinig geld lekkere en gezonde gerechten op tafel kunt zetten.

Al jaren roept Jamie dat mensen die minder te besteden hebben hun geld verspillen aan fasfood en kant-en-klaarmaaltijden. Hij zegt hier over:
"Ze kiezen voor troep en kopen vervolgens wel een flatscreen. Laksheid is het."
Mij was ook opgevallen dat er in veel achterstandswijken het belang van de nieuwste mobieltjes en de grootste flatscreens boven alles gaat, het is net of men in die kringen aan status wint als er zo min mogelijk muur en zoveel mogelijk beeld te zien is. Ik kan dus met Jamie meegaan in deze.

Jamie ziet het als zijn missie om zoveel mogelijk nuttige informatie te geven, dit nieuwe boek is geboren uit de vele verzoeken via social media waarin werd gevraagd om een boek met lekkere gerechten die geen grote aanslag op de portemonnee doen. Jamie stelt: "In Zuid Europa maakt men van een paar mosselen wat cherrytomaatjes en een pak goedkope spaghetti een heerlijke pasta, dat kunnen ze op de een of andere manier in West Europa niet."

Maar binnenkort kunnen wij dat dus ook met het nieuwe boek van Jamie, uitgegeven bij Kosmos, ISBN 9789021555225. Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten