woensdag 16 oktober 2013

Toen en Nu: Diana Ross

Ze draait al heel wat jaren mee, Diana Ross, ze vormde samen met Mary Wilson en Florence Ballard (in 1967 vervangen door Cindy Birdsong) The Supremes, en hoewel Diana niet de beste zangeres was van de drie zong ze altijd de leadvocalen, wat op een bepaald moment er toe leidde dat de andere twee helemaal maar niet meer meezongen bij de plaatopnames maar werden vervangen door studiozangeressen. Bij liveoptredens waren ze wel te horen. De groepsnaam werd ook veranderd in Diana Ross & The Supremes.

In 1970 verliet Diana de groep en begon een zeer succesvolle solocarrière, die soms voorbij leek, maar altijd kwam ze weer terug. Ook heeft ze een paar films gemaakt, waaronder "Lady Sings The Blues" over het leven van Billie Holiday, "Mahogany" en "The Wiz" een 'zwarte' versie van de aloude filmhit "The Wizard Of Oz".

Ik heb één keer een concert bijgewoond van haar en vind haar qua stem niet zo heel goed, maar ondanks dat heeft ze wel een eigen 'sound'. Ze kleedde zich om de twee nummers om wat ook niet echt bijdroeg aan een bruisend geheel omdat de band dan maar wat speelde. Haar Supremes-tijd vind ik eigenlijk het leukste en de bekende hits uit haar solocarrière.

Haar laatste album dateert alweer van 2006, maar daarentegen toert de nu 69 jarige Diana nog steeds, dit jaar in Zuid Amerika en verschillende steden in de Verenigde Staten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten