dinsdag 31 december 2013

Het jaar 2013

En zo is er weer een jaar om, een jaar die als een cadeautje voelde omdat we de 'gevreesde' datum 21-12-2012 toch maar mooi overleefd hadden. Niet voor iedereen was dit jaar zorgenvrij, de economische crisis komt steeds dichterbij, waren het eerst mensen die mensen kenden, nu zijn het ook mensen in mijn naaste omgeving en dierbare vrienden die hun baan hebben verloren. Hen wens ik in het komende jaar een heel mooie nieuwe kans toe.

Voor mij persoonlijk was 2013 een heel bijzonder jaar, allereerst al die gezellige etentjes, uitstapjes, theater,- en bioscoop bezoeken met mijn 'inner circle friends', zijn elk op zich al zo bijzonder vanwege de fantastische dynamiek die we hebben met elkaar. Voor 2014 zijn er al weer leuke plannen gemaakt.

Dan waren er natuurlijk de hoogtepunten in het leven van diverse vrienden waar ik deel van uit mocht maken: De promotie van Christian, het regisseursexamen van Rick, de veertigste verjaardag van Talitha, stuk voor stuk memorabele momenten. En wat te denken van de abdicatie van koningin Beatrix en de inhuldiging van koning Willem-Alexander, vind ik ook een belangrijke gebeurtenis, en het feit dat Nederland eindelijk weer eens in de finale van het Eurovisie Songfestival kwam te staan en daar als 9e eindigde.

Daarnaast deed zich nog een klein onverwacht wonder voor wat er in resulteerde dat ik het jaar zoveel lichter eindig dan dat ik het begon: Het door Talitha aangeraden BodieBoost, waardoor ik in 2 maanden op een voor mij aanvaardbaar gewicht was en dat ook nagenoeg bleef.

De reis naar Toronto in Canada is ook iets waar ik nog steeds van nageniet, soms kan ik nog niet bevatten dat het echt gebeurd is. Het was zo'n aaneenschakeling van verwennerijen, de business class vluchten, de lounges op Heathrow, het Hilton hotel in Toronto, de geweldige restaurants waar ik mee naar toe werd genomen, de hartelijkheid van lieve vrienden, Robert, Gaetano, Nick en Gerry. Het was voor mij een once-in-a-lifetime-experience, en ik heb er heel bewust ook van genoten omdat ik wist dat er voor mij niet gauw een tweede keer zal komen, of ik moet de loterij gaan winnen.

Het contrast tussen Toronto en Schiermonnikoog kon niet groter zijn, de wereldstad versus het kleinst bewoonde waddeneiland, en ook daar heb ik het met Nadira, Rick en Chris ongelofelijk leuk gehad. We hadden heerlijk weer, de rust en de kleinschaligheid waren een weldaad, en wat hebben we gelachen tijdens de wandel-, en fietstochten, om over de spelletjesavonden maar te zwijgen.

Vanavond vier ik, net als vorig jaar, oud en nieuw bij vrienden Talitha, André en Edo en zullen wij proosten op een fantastisch en vooral gezond 2014.

Promotie Christian

Examenstuk "Eten" van Rick

Talitha 40, hier met André

Toronto

Schiermonnikoog: we were there

31-12-12 

27-05-13 min dertien kilo

2 opmerkingen:

  1. Het jaar 2013 had een beter jaar kunnen zijn, maar ik ben toch tevreden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is belangrijk de 'silver lining' te blijven zien!

      Verwijderen