maandag 16 december 2013

Mannenharten

Sinds de film "Love Actually" is er een soort subgenre bij gekomen in de romantische comedy, een film met kleine verhaaltjes en plotjes die uiteindelijk allemaal met elkaar samenhangen, bij voorkeur met een grote sterrencast. Ook Nederland laat zich niet onbetuigd en doet ook een duit in het zakje met films als "Alles Is Liefde"  en "Chez Nous". Het van oorsprong Duitse "Mannenharten" is ook zo'n film.

Na een preview gezien te hebben in de bioscoop besloten Harry, Christian, Rick, Jeroen en ik deze film te gaan zien. Gisteren kwam iedereen het beste uit, omdat de film best vroeg begon (19.00 uur) en ik moest werken zou ik wellicht niet mee kunnen eten bij het diner vooraf aan de film. Maar Christian vond dat dat best ingepast kon worden, en hij had gelijk, ik ging direct na sluiting weg en zij zaten er zo rond 17.00 uur. Toen ik aankwam stond er al een glas rode wijn op mij te wachten, dit zijn mannen naar mijn hart, zij snappen het.Vrienden met een hoofdletter V!

Na het gezellig bijkletsen tijdens het diner op naar de bioscoop voor de film. Het is een grappige film, maar het is geen echte hoogvlieger, aan de andere kant verwacht ik van een romantische comedy ook geen diepzinnige dialogen met verschillende onderliggende lagen. Sommige dingen kloppen niet helemaal, een personage die zegt absoluut niet handig te zijn bouwt verderop in de film binnen een paar dagen een eigen winkeltje op uit een slooppand, maar al met al zaten er best wat amusante momenten in, en leuk om nu eens de zaken vanuit een mannenstandpunt gefilmd te zien. Er is al een plan voor een deel twee, maar die zouden we gerust op DVD kunnen bekijken, hoewel een avondje met elkaar uit inclusief een dinertje altijd wel gezellig en leuk is.
1 opmerking: