dinsdag 10 december 2013

Kleine muziekcrisis

'Meine Welt ist die Musik, wer mich liebt, liebt die Musik' zong Mireille Mathieu met vibratostem en John Miles had het over 'Music was my first love and it'll be my last', en zo is het bij mij eigenlijk ook wel, zo vanaf halverwege de jaren 70 was en is muziek altijd de rode draad in mijn leven.

Ik koop nog steeds CD's, maar heb een externe harde schijf waar ik via Windows Media Player alle CD's inzet, zodat ik heel veel songs in mijn bestand heb van uiteenlopende genre's. En dan opeens werkt het niet meer zoals het zou moeten werken, en dat is dan erg op een irritante manier. Waaróm? is de vraag die dan door mijn hoofd gaat, ik heb niks geks gedaan en dan besluit het systeem in staking te gaan.

Ik had wat nummers verwijderd, maar de gegevens bleven in WMP staan hoewel het niet meer afgespeeld kon worden, het was immers verwijderd. Geripte CD's kwamen wel op de externe harde schijf, maar niet meer in WMP, en dat zomaar ineens. Als ik de nummers aanklikte op de externe harde schijf werden ze wel via WMP afgespeeld. Ik kwam daar niet uit, gelukkig moest ik 's avonds weg, dan kan je er even afstand van nemen om vervolgens daarna weer eens met frisse blik te kijken. Ik had vriend David, die verstand heeft van computers, het uitgelegd en hij zei ook dat er ergens een communicatiestoring moest zijn tussen externe harde schijf en WMP. Hij bood aan dat als ik er niet uitkwam hij wel zou kijken, maar ik wil het altijd eerst zelf proberen.

Gelukkig kun je altijd wel iets vinden op het wereld wijde web en zo ook nu, na een zoekopdracht te hebben ingetikt kwam ik op support en ondersteuning-site van Microsoft met een 'Fixit' programma er op, als je dat aanklikt wordt WMP gecheckt op eventuele fouten, zonder, en dat is heel belangrijk, dat de inhoud verdwijnt. Nadat het programma zijn werk had gedaan (er werden fouten herkend), was alles weer prima en functioneerde het weer zoals het hoort.

Ik heel blij, alleen vraag ik me af hoe zoiets dus spontaan fouten kan oplopen terwijl ik nooit iets anders doe dan muziek rippen en branden, downloaden en songs voorzie van titel, uitvoerende, jaartal, genre, enz.
Computers, ze blijven een mysterie voor me.


1 opmerking:

  1. Ik vind het ook he-le-maal niks wanneer programma's ineens iets uit zichzelf doen. Kost me een dag van mijn leven, dit soort momenten..

    BeantwoordenVerwijderen