woensdag 11 december 2013

In Memoriam: Eleanor Parker

Ze heeft in zo'n 80 films en TV series gespeeld, heeft 3 Oscarnominaties op haar naam staan (1950, 1951 en 1955), maar zal altijd herinnerd worden voor de bijrol van Barones Elsa Schraeder in "The Sound Of Music". Ze was een adembenemende mooie vrouw die net zo makkelijk een gevangene neerzette in "Caged"wat haar haar eerste Oscarnominatie opleverde, als een chique barones. Ze werd omschreven als 'The woman of a thousand faces', wat ook meteen haar achilleshiel was. Nooit is ze écht doorgebroken, als karakteractrice gebruikte ze vaak pruiken, make-up en een accent. 'Ik heb zoveel diverse personages neergezet dat mijn eigen persoonlijkheid nooit echt uit de verf is gekomen' heeft ze wel eens gezegd.

Nooit is ze bij de vele reünies uitgenodigd die er van de cast van "The Sound Of Music" door de jaren heen zijn geweest, die concentreerde zich vooral op de von Trapp kinderen, Julie Andrews en Christopher Plummer, zoals hier te lezen is. Haar laatste rol speelde ze in 1991 in de TV-film "Dead On The Money". Daarna leidde ze een rustig en teruggetrokken leven in Palm Springs en is 9 december op 91 jarige overleden aan de gevolgen van longontsteking omringd door haar kinderen.

Christopher Plummer, die de rol van Kapitein Georg von Trapp speelde zei naar aanleiding van haar overlijden: 'Eleanor was en is één van de mooiste vrouwen die ik ooit gekend heb. Persoonlijk, maar ook haar uiterlijk. Ik kan het nauwelijks geloven want ik was er van overtuigd dat ze betoverd was en eeuwig zou leven'.

Eleanor als barones Elsa Schraeder
Tussen de opnames door

De vele gezichten van Eleanor Parker.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten