maandag 6 januari 2014

In de wolken

Heel even verkeerde ik afgelopen weekend in de wolken, maar zoals dat gaat is de val diep vanaf zo een grote hoogte. Om ook eens met mijn tijd mee te willen gaan in de voorhoede bedacht ik dat ik die vele liedjes die ik op een externe harde schijf heb staan wel in een zogenaamde 'cloud' wilde zetten of op een 'cloud', ik weet niet zo goed wat nou juist is. De reden is dat ook een externe harde schijf stuk kan gaan, wat zo ongeveer gelijk staat aan de dood, als je de liedjes dan op/in die cloud hebt staan zet je ze zo weer op een nieuwe harde schijf. Het is dus een soort back up.

Geïnformeerd bij vriend Chris, die als hij geen psycholoog was geweest mijns inziens een geweldige carrière had kunnen hebben als ICT-er, en ook zelf op onderzoek uitgegaan en ik stuitte op My Music Cloud. Een dienst van Google die, zo beloofde de wervende site, al mijn muziek van Windows Media Player, hups, op/in de cloud ging zetten, zodat mijn muziek voor eeuwig, ja zelfs na mijn dood nog veilig was. Ik was om, dit ging ik doen.

Iets geïnstalleerd wat mijn muziek ging synchroniseren om op/in de cloud te komen. Toen de 100% was bereikt kon ik niet op 'volgende' klikken, er gebeurde dus niets, nog maar es gedaan, weer niks.
Inmiddels al een vraag ingediend bij de support van de site. En toen, ondanks dat er in eerste instantie niets gebeurde, bleek er langzaam maar zeker muziek te worden geïmporteerd, maar kris kras door elkaar en niet keurig als albums zoals ik het heb staan. Ze importeerden niet echt mijn muziek, maar de nummers die ik heb, maar dan van andere bronnen, dat zag ik aan de hoesjes en zo kon 1 album van mij wel van 6 albums op/in de cloud komen.

Dat is niets voor mij, ik hou van orde en netheid, als je zoveel liedjes hebt zoals ik moet er een duidelijke structuur zijn, en die moeten op/in de cloud net zo staan als in mijn muziekbibliotheek. Ik heb toen er zo'n 1200 nummers zonder enige logica waren geïmporteerd me weer afgemeld van My Music Cloud, en was ik uit de wolken weer op aarde neergedaald.

Er móet toch een cloud zijn die het precies opslaat zoals ík het wil?! Ik hou me aanbevolen voor suggesties van een ieder die dit leest, het gaat dus om +/- 45.000 liedjes die ik op/in een cloud wil hebben, geïmporteerd vanuit Windows Media Player/externe harde schijf op dezelfde wijze als ze er daar in staan, dus niet zo chaotisch als My Music Cloud het doet.
Bij voorbaat bedankt voor het meedenken!





2 opmerkingen:

  1. Ik heb een extra externe harde schijf. Ik las op facebook dat dit ook voor je de oplossing wordt/is.. ;-)
    Good thinking! :D

    BeantwoordenVerwijderen