donderdag 9 januari 2014

Ramses

Sinds er sprake van was heb ik er naar uitgekeken en aankomende zaterdag is het dan zover dan komt deel 1 van de vierdelige serie "Ramses", over het leven van Ramses Shaffy. Ik heb wat previews gezien, en vooral gehoord, en de stem van Maarten Heijmans die de rol van Ramses speelt komt ongelofelijk dicht bij die van de echte Ramses. Ik heb de boeken gelezen over zowel Ramses als Liesbeth List en er is in beider leven heel wat gebeurd, zodat het een fantastische serie beloofd te worden. Twee jaar gelden heb ik de musical over Ramses bezocht, en Thomas Cammaert die daarin de rol van Ramses' grote liefde Joop Admiraal speelde, speelt diezelfde rol ook in de serie. Liesbeth List wordt vertolkt door Noortje Herlaar.

De serie laat de uitzonderlijke mens die Ramses Shaffy was zien, en de invloed die hij op anderen heeft gehad. Ramses was 'een vrije ziel'. Dolend, soms eenzaam, maar vooral mateloos gretig en vol tomeloze passie.
RAMSES gaat over de jonge jaren van Ramses Shaffy en in zijn kielzog die van Joop Admiraal en Liesbeth List. Van begin jaren '60 tot eind jaren '70. Het zijn de jaren waarin Ramses de lieveling wordt van het Nederlandse toneel, Shaffy Chantant opricht en een nationale held wordt. Maar het zijn ook de jaren waarin hij uiteindelijk door drank en drugs ten onder gaat. En het zijn de jaren dat er veel in Amsterdam veranderde. De opkomst van de flower power, de vrije seks, de drugs en een veranderende moraal na de brave jaren '50.

Noortje en Maarten als Liesbeth en Ramses 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten