vrijdag 17 januari 2014

Liefde half om half

Woensdagavond heb ik samen met Harry en Nadira de toneelvoorstelling "Liefde Half Om Half" bezocht, het is van oorsprong een Brits stuk geschreven door de overbekende Alan Ayckbourn in 1969. Het is een wereldberoemd toneelstuk en al eens eerder in Nederland gespeeld, o.a. met Ko van Dijk en Jeroen Krabbé.

In deze voorstelling spelen Henriëtte Tol, Rick Engelkes, Lone van Roosendaal, Kees Boot, Jelle de Jong en Camilla Siegertsz. Het speelt zich af in de jaren 70 wat in decor en kleding heel goed wordt verbeeld. Het decor zit heel ingenieus in elkaar, twee huiskamers en keukens in één decor, de een in jaren 70-groen de ander in jaren 70-oranje. Vooral de dinerscene van twee etentjes op twee verschillende avonden in één is een ongelofelijk leuke vondst.

Als je het stuk alleen maar een klucht noemt, dan zou je het te kort doen, het is veel meer dan dat, er wordt heel goed in geacteerd, maar de spelers zijn dan ook niet de minsten. Ik ging voor de gerenommeerde actrice Henriëtte Tol en Jelle de Jong waarvan ik al eens eerder heb gezegd dat we die in de gaten moeten houden omdat ik hem al in heel verschillende rollen heb gezien (op TV). En ze stelden beiden niet teleur zo leuk om ze eens op het toneel te zien. Maar ik was ook aangenaam verrast door Lone en Camilla, Lone met haar, voor deze rol, Limburgs accent en Camilla die een soort Corrie van Gorp-achtig aandoenlijk typetje neerzette. De dialogen waren spetterend en we hebben echt gelachen. Kortom een aanrader om heen te gaan!Scenefoto met Camilla, Kees, Lone en Jelle waarin je ook goed een stukje van'
het dubble decor kunt zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten