woensdag 10 februari 2016

Alles eromheen

"Alles Eromheen" is de titel van de vijfde show van het duo (Niels) van der Laan en (Jeroen) Woe. Ik had al eens wat shows van hen op TV gezien en natuurlijk hun onnavolgbare optreden samen met Rob Urgert en Joep van Deudekom in het door Paul de Leeuw gepresenteerde programma "De Kwis".
Harry en ik zijn er gisteren naar toe geweest, en we hebben intens genoten, dit is topcabaret.

Het hele podium was leeg, dat vonden we vrij bijzonder, maar gaandeweg kwamen er steeds meer decorstukken op die relevant waren. Niels en Jeroen zijn zeer getalenteerd, acteren, zingen, spelen instrumenten in een programma dat ongelofelijk goed in elkaar steekt. Het lijken allemaal losse scenes maar er ontstaat een verhaallijn waarin personages terugkeren doorspekt met running gags.

Alles lijken ze met gemak te doen, zo uit de losse pols, maar dat is natuurlijk niet zo. De begingrap van Niels was dat wel: "We hadden een beetje angst om hier op te treden, toen we aankwamen zagen we het IS Ala- theater"....gelach in de zaal..."Nou ja de kop is eraf...". Op onnavolgbare wijze zetten ze het aanstellerige zingen van singer-songwriters neer als ook een programma voor de commerciële televisie met verschillende personages en onderdelen, inclusief een zogenaamd vernuftig gemonteerd 'dit-ziet-u-na-de-break'. En passant stellen ze ook nog de stemmingmakerij van nieuwsberichten aan de kaak. Ze doen geweldig veel, waarin de grap vaak in hele kleine dingen zit, dat ik ze zeker te kort doe, wat ik ook schrijf. Ik kan iedereen aanraden een show van deze geweldige mannen te bezoeken.

Deze show was een reprise, maar de heren hebben er met ons 2 fans bij. Als er een nieuw programma komt gaan we zeker weer voor van der Laan en Woe naar het theater.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten