dinsdag 16 februari 2016

In Memoriam: André van den Heuvel

Naar mijn gevoel is hij geruisloos heen gegaan, de acteur André van den Heuvel. Op 9 februari j.l. is hij overleden en ik kwam er achter doordat de Facebookpagina van "Hamelen" er aandacht aan schonk. In die uitermate populaire serie speelde hij een terugkerende rol van Guurt van Grasp. André debuteerde in 1950 op het toneel en heeft gaandeweg zijn carrière vele grote klassieke rollen gespeeld. Hij mocht ook tot twee keer toe de prestigieuze Louis d'Or in ontvangst nemen, in 1973 en in 1992.

Buiten de toneelrollen speelde André ook in verschillende TV-series, naast het al genoemde "Hamelen" speelde hij o.a. de vader in "Merijntje Gijzens Jeugd", "De Weg"  en "Willem van Oranje". In 1965 speelde hij in de eerste Annie M.G. Schmidt musical "Heerlijk Duurt Het Langst" en zong daarin samen met Leen Jongewaard de tot een evergreen uitgegroeide "Op Een Mooie Pinksterdag".

Hij was getrouwd met de in 2012 overleden actrice Kitty Janssen en zij hadden drie dochters. André is 88 jaar geworden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten