zaterdag 27 februari 2016

Herinnert U zich deze nog? #84

KIDS FROM 'FAME'
"STARMAKER"
1983
Aantal weken: 10
Hoogste positie: 4


De TV serie "Fame" was gebaseerd op de gelijknamige film uit 1980, en er zijn tussen 1982 en 1987 6 seizoenen van gemaakt. Het verhaal gaat over het wel en wee van de studenten en leraren aan de High School Of Music & Art And Performing Arts in New York. De serie was wereldwijd razend populair, er kwamen LP's, singles, merchandise  en de zangers en acteurs uit de serie gingen in wisselende samenstellingen op wereldtournee, ze zijn ook in Nederland geweest.

De grootste hit was dit "Starmaker", een lied met een verhaal. In de laatste episode van seizoen 1 "A Special Place" moet in het verhaal leraar Greg Crandall, die acteerlessen geeft, wegens bezuinigingen weg. De studenten zingen samen met zijn collega's voor hem het lied "Starmaker". 

In werkelijkheid was Michael Thoma, die de rol van Greg Crandall speelde, ernstig ziek en stervende, dat was bekend bij zijn collega's en de ware reden waarom hij uit de serie werd geschreven. Het geeft het bovenstaande clipje een heel andere lading. In Amerika werd deze episode op 6 mei 1982 uitgezonden en op 3 september 1982, net voordat seizoen 2 begon, overleed Michael op 55 jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

In het tweede seizoen werd een herdenkingsaflevering aan Michael opgenomen "A Tough Act To Follow". 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten