zaterdag 24 december 2016

6044

Harry Bannink, Ruud Bos en Joop Stokkermans zijn drie Nederlandse componisten die bij elkaar opgeteld 6044 liedjes schreven, waarbij ze samenwerkten met niet de minste tekstschrijvers als o.a. Annie M.G. Schmidt, Eli Asser en Harrie Geelen. In een theatershow met de naam "Op Een Mooie Pinksterdag", naar het weergaloze lied van Harry Bannink en Annie M.G. Schmidt, zingen Annick Boer, Lone van Roosendaal en Renée van Wegberg een selectie van hun repertoire.

Gisteren ben ik met Harry naar de voorstelling geweest, en het was een feest van herkenning, van kleinkunstliedjes tot reclame jingles, van meezingers tot tv-tunes en nummers uit musicals. Op toneel stonden allemaal dozen met daarin de liedjes en de dames hadden steeds discussie over hoe je in godsnaam nou 6044 liedjes moet rubriceren wil je het een beetje overzichtelijk houden, daar hadden ze natuurlijk alle drie verschillende ideeën over.

De liedjes van deze componisten en de tekstschrijvers met wie zij werkten zijn voor het merendeel nummers die iets vertellen, iets willen meegeven, of enige gelaagdheid in zich hebben en dan kun je niet beter dan het door Annick, Lone en Renée laten uitvoeren, want deze dames zijn naast briljante zangeressen ook stuk voor stuk heel goede actrices, dus weten zij hoe een tekst te behandelen en hoe die over te brengen. De wisselwerking tussen hen is ook geweldig, hun stemmen kleuren prachtig bij elkaar, maar ook solo staan ze hun vrouwtje. Renée pakt heerlijk uit in het nummer "Ik Kan Het Nog" uit de musical "Fien", Lone is hilarisch in het lied "Haat" uit "Lang Leve De Opera", en Annick ontroert met het wonderschone "De Seizoenen". Het publiek wordt tot meezingen verleid met medleys van tv-tunes, reclamejingles en vrolijke hits.

Een selectie uit 6044 liedjes, dat betekent dat er dus nog heel veel liedjes zijn voor nog zo'n programma, of misschien wel meer programma's. Wie weet? Wat ik wel weet is dat ik Renée volgend seizoen weer in het theater zal zien, want zij gaat de rol van Liesbeth List spelen in een musical over haar leven en carrière, en daar wil ik vanzelfsprekend coûte que coûte heen!


Annick Boer
Lone van Roosendaal

Renée van Wegberg


Geen opmerkingen:

Een reactie posten