zondag 18 december 2016

Toen wij naar Rotterdam vertrokken

Vrienden Rick en Chris opgegroeid in, respectievelijk, Katwijk en Lisse, en zelf altijd woonachtig geweest in Leiden en Leiderdorp, zijn sinds afgelopen week inwoners van Rotterdam. Toen ik enige maanden geleden het nieuws vernam heb ik de salontafel opzij gezet en een radslag gemaakt. De locatie waar zij gingen wonen is slechts één metroritje reizen af van waar ik woon, ik durfde zelfs de term 'buren' te bezigen, Rotterdam en Capelle zijn tenslotte buurtgemeenten.

Voorheen woonden ze in een prachtige hoek-eengezinswoning met ruime tuin, maar ze hadden nu gekozen voor een appartement in de grote stad. Meteen heb ik destijds op Funda gekeken en het kwam mij voor als een heel bijzondere woning, een geweldige locatie aan de Maas in een gebouw met geschiedenis. Het bijzondere zat in het feit dat alles in één ruimte is gesitueerd. Op de foto's zag dat er al heel intrigerend uit, dus ik was benieuwd hoe het er in het echt uit zou zien.

Dat moment was gisteren. In slechts een oogwenk was ik met de metro waar ik moest zijn, maar had toen ik uit de grond omhoog kwam wel even Google Maps nodig om tot hun voordeur te geraken. Een fijn wandelingetje die me meteen langs het mooie gebouw van Codarts, hogeschool voor de kunsten, waarvan wij ieder jaar hun Showcase-voorstelling zien, voerde. Het gebied waar Rick en Chris wonen heeft geweldige architectuur, en het gebouw waarin zij hun appartement hebben is 100 jaar oud, er zijn veel oude elementen bewaard gebleven, maar het is helemaal naar deze tijd gehaald met een fantastische industriële touch.

Onze vriend Harry was er ook en ik heb eerst rondgelopen om deze bijzondere woning op me in te laten werken. Er was zoveel te zien, zoveel details, zowel van de oude glorie als de vele 21e eeuwse aanpassingen. Het mooie uitzicht, het vele glas, de originele indeling van de ruimte, en het was vreemd, maar het voelde meteen als hún huis, ondanks dat het zo heel erg anders is dan hun vorige woning. Ik voelde me er meteen op m'n gemak.

Er moet nog het e.e.a. qua meubels komen, de levertijden zijn echt heel lang, maar het is wel leuk dat zij dan steeds weer iets hebben om naar uit te kijken (en wij ook!), en wordt het appartement nog mooier dan het nu al is. Het was een heel gezellige middag en avond, want we hebben er onverwachts ook een hapje gegeten en vanzelfsprekend het glas geheven op de goede keuze van Rick en Chris en dat ze er vele, vele jaren met heel veel plezier mogen wonen.

Bloemen met een toepasselijk kaartje voor de pas
verhuisden. 

Mooie oude details.

Uitzicht over de Maas.

Chris en de kat voelen zich al helemaal thuis. 

Harry in gesprek met Rick in het keukengedeelte. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten