donderdag 6 april 2017

Farbe Sie bitte

Het Kruidvat heeft kortstondig een kleur-op-letter boek verkocht waarin, als je ermee klaar was, Adolf Hitler tevoorschijn kwam. Nadat de drogisterijketen er door klanten op geattendeerd werd hebben ze het boek terstond uit de verkoop gehaald. De Belgische uitgever van het boek had ook geen idee. Zij vermoeden dat de degene die het boek heeft gemaakt een aantal bekende personen heeft verzameld, waar onder Nelson Mandela, Albert Einstein en Abraham Lincoln die ook in het boek voorkomen. Maar dus ook Adolf Hitler. Het boek is in India gemaakt, en de uitgever denkt dat de maker niet goed wist wie Hitler was.

Nou, dat weten ze in India wel, alleen zien ze hem daar als een soort cartoon- of actionfigure. Ze verkopen er namelijk ook Hitler-ijs. Ik hou het erop dat ze er alternatieve feiten op na houden in India. Ik kan erg vrolijk worden van zo'n berichtje en de paniek die er dan uitbreekt op het hoofdkantoor van Kruidvat om al die filialen ertoe te bewegen via een alert-e-mail die kleurboeken uit de verkoop te halen, waarbij er altijd filialen zijn die zo'n mail niet, of te laat lezen.

Ik moest meteen weer denken aan het helaas ter ziele gegane warenhuis, die ooit eens in de hoogtijdagen van de videobanden hun hand hadden weten te leggen op een grote partij goedkope video's met kinderfilms. Van die films die de kinderen zelf aan mogen zetten op zondagochtend zodat de ouders wat langer kunnen uitslapen. Nu waren deze banden zo goedkoop, zo bleek, omdat ze over een andere film waren opgenomen. Die eerdere film was langer dan de kinderfilms waren, dus als die was afgelopen ging de band naadloos over in een film waarin het inzichtelijk werd voor de kinderen hoe zij ooit zijn gemaakt. Het zullen titels zijn geweest als "Forrest Hump", "Drive THIS Miss Daisy", "Diddle Her On The Roof" of zoals mijn collega het altijd samenvatte "Hopseflops Op Een Alpenrots".
Geen opmerkingen:

Een reactie posten