vrijdag 14 april 2017

Lucifer

De geweldige dubbel cd-serie 'The Golden Years Of Dutch Pop Music' bestaat nu uit bijna 50 delen. Onlangs zijn er weer een aantal uitgekomen, w.o. Vitesse, Groep 1850 en Lucifer & Margriet Eshuijs Band. En die laatste heb ik aangeschaft. Zoals ik al eerder heb geschreven over deze cd-serie alle a en b kantjes van de singles zijn er in opgenomen.

De band Lucifer waar multiinstrumentaliste Margriet Eshuijs zangeres van was heeft eigenlijk niet zo heel lang bestaan. De band had al twee singles uitgebracht met een andere zangeres, Brenda Barthelemy, maar zonder succes. Die singles zijn vanzelfsprekend wel op de dubbel cd te vinden. Toen Margriet aantrad in 1975, was de eerste single met haar meteen een grote hit: 'House For Sale'. Nog wat hits volgden, en na een wat teleurstellende deelname aan het Nationaal Songfestival in 1976, waar Sandra Reemer met de eer ging strijken, viel de band na verschillende personeelswisselingen in 1978 alweer uit elkaar. Margriet ging solo en richtte wat later de Margriet Eshuijs Band op, en ook die singles staan er allemaal op. Een hele fijne compilatie van een fantastische zangeres.

Margriet is altijd bezig gebleven in de muziek van het inzingen van jingles en reclame's of nummers voor groepjes die zelf niet zo heel goed konden zingen tot aan het doceren van studenten aan het conservatorium in Amsterdam. Momenteel toert ze door het land met het programma 'Journey'. O ja, en de drummer van Lucifer, Henny Huisman, is later ook nog iets gaan doen op tv.
Margriet heeft een hele mooie website: www.margrieteshuijs.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten