zaterdag 8 april 2017

Herinnert U zich deze nog? #104

CONNY VANDENBOS
"IN DEN HAAG IS EEN LAAN"
1975
Geen single, maar afkomstig van het album
"Van Dichtbij"


Gisteren was het 15 jaar geleden dat Conny Vandenbos overleed op de veel te vroege leeftijd van 65 jaar. Bovenstaand nummer is één van de ruim 300 liedjes die ze in haar carrière heeft opgenomen, en één van mijn favorieten. Net als Conny ben ik in Den Haag geboren, en dan kun je dit lied niet met droge ogen aanhoren. Beelden van het Den Haag van weleer en van m'n jeugd trekken bij het horen van dit nummer aan me voorbij.

Voor mensen die Conny eigenlijk alleen kennen van haar grote hits, valt nog een wereld te winnen, want wat heeft deze vrouw een prachtig oeuvre nagelaten. Op 14 februari had ik het al in een blog vermeld dat na jaren van lobbyen door Marc Bijlsma en Rop Janze de verschillende platenmaatschappijen, waar Conny door haar hele carrière heen voor heeft opgenomen, eindelijk de neuzen in dezelfde richting hadden, en toestemming gaven om uit hun archieven het hele repertoire van Conny beschikbaar te stellen voor het uitgeven van een oeuvre box. Echter zag geen van de maatschappijen er brood in om de box uit te gaan brengen, zodat er een crowdfunding-actie werd opgestart om in een beperkte oplage (1000 stuks) de box toch het levenslicht te laten zien. Vanzelfsprekend heb ik daar aan meegedaan, en het spande er soms om, maar uiteindelijk is het gelukt! In mei zal de box verschijnen. Ik had al veel nummers van Conny die door een goedwillende fan vanaf vinyl op cd zijn gezet, maar nu is het echt professioneel aangepakt en zijn alle kraakjes, tikjes en sleetse geluidjes verdwenen. Ik kijk er enorm naar uit! 

Niet alle 1000 zijn verkocht, maar op=op, dus als je interesse hebt in dit document van de één van de beste zangeressen van het Nederlandstalig repertoire, wees niet te laat, anders vis je achter het net. Op Discogs kun je op je gemak de omvang van deze prachtige box tot je nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten