zondag 2 april 2017

We doen wat we doen

De uitzending van "Uit De Kast" had als titel 'Opwindende praktijken', en er waren verschillende studiogasten uitgenodigd, waaronder Manon en Lex van 'De Stoute Vrouw', een escortbureau van vrouwen voor vrouwen. Zij zijn er vorig jaar mee begonnen en willen wat meer bekendheid gaan genereren. Als je op het voorgaande linkje klikt kom je op hun website en zie je meteen hoe verzorgd die is en ook dat het legaal is compleet met KvK- en vergunningsnummer.

Toen ik de studio binnenkwam zaten zij er al, en mensen die mij kennen weten dat ik vaak wat gereserveerd ben bij het kennismaken met nieuwe mensen, maar bij Manon en Lex voelde ik meteen een klik. Wat een ongelooflijk vrolijke, leuke en spontane dames! Vanaf moment één lichtten zij de studio op. De situatie deed zich voor dat de tweede gast voor de uitzending niet kwam opdagen, zodat Manon en Lex langer de tijd kregen om hun verhaal te doen n.a.v. de vragen van Quirine. En dat was geen straf, met humor en zelfreflectie waren zij mede verantwoordelijk voor een bruisende uitzending.

Mijn column moet zoals altijd wel enige raakvlakken hebben met het onderwerp van de uitzending, en ik had ervoor gekozen om een heel klein stukje geschiedenis van hoe er vroeger, en misschien ook nog wel nu, tegen prostitutie werd aangekeken, waaruit naar voren kwam dat er altijd vanuit de behoefte van de man is gedacht. Vervolgens vond ik het belangrijk om het sociaal belang van sekswerkers aan te stippen en ook dat het, indien legaal en zonder dwang, als een volwaardige beroepsgroep gezien moet worden. Als liedje na de column kon ik natuurlijk niet om Astrid Nijgh's "Ik Doe Wat Ik Doe" heen. Ik was niet zo heel zeker over deze column, maar ik kreeg een thumbs up van Lex en complimentjes van de radio collega's, dus dat zat wel goed.

Zoals altijd is deze uitzending weer terug te luisteren op Radio Capelle-Uit De Kast. Bij 'uitzending gemist' onder 1 april klikken op 'uitzending terugluisteren'. Deze hele uitzending is het waard om terug te luisteren met het leuke interview van Quirine met Manon en Lex. Mocht je alleen mijn column willen horen kun je in het playertje scrollen naar -27.09.

Mijn column is ook terug te lezen bij RTV Oost - 'Roze Golf'. Ik heb Jan Erik opmerkzaam gemaakt op de dames van 'De Stoute Vrouw', en hij had er interesse in en zette ze op zijn verlanglijstje. Ik weet nu al dat dat een hele leuke uitzending zal gaan worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten