donderdag 13 april 2017

Tsjetsjeense fobieën

Nu de wereld zich opmaakt voor een derde Grote Oorlog rommelt, schudt en beeft het overal. Er is rumoer en gekrakeel bevolkingsgroepen keren zich tegen elkaar, waardoor er een 'wij en zij' houding ontstaat waarmee men wil aangeven dat 'wij' goed zijn en 'zij' slecht of het op z'n minst niet begrijpen. Megalomane leiders komen of zijn in diverse landen aan de macht en dat doet de onderlinge verhoudingen ook niet veel goed.

In Tsjetsjenië hebben ze een beproeft nazi-recept, de concentratiekampen, maar alvast in het leven geroepen en ze worden ook al gebruikt. De autoriteiten sporen er homoseksuelen op, vooralsnog alleen mannen, om ze in die kampen te plaatsen en te mishandelen, martelen en folteren, in sommige gevallen tot de dood er op volgt. Ook als de autoriteiten alleen maar een vermoeden hebben dat ze homo zouden kunnen zijn, is dat al een reden om ze op te pakken. Er zijn zeker al zo'n 100 mannen opgepakt, 3 ervan zouden zijn omgekomen. De Tsjetsjeense autoriteiten doen het nieuws af als volslagen nonsens. Omdat het nieuws op 1 april naar buiten kwam noemt het ministerie van Binnenlandse Zaken het een 1 aprilgrap.

Een woordvoerder van de Tsjetsjeense dictator Ramzan Kadyrov noemt het 'absolute leugens en desinformatie' en zegt in één adem dat er überhaupt geen homoseksuele mannen in Tsjetsjenië wonen. "En mensen die niet in onze republiek wonen kun je ook niet vervolgen en vasthouden", concludeert hij. "Als ze al zouden bestaan, zouden de autoriteiten zich sowieso niet met hen moeten bezighouden omdat hun familieleden hen ergens heen zouden sturen waarvan iemand niet terugkeert".

Lees dat laatste nog eens rustig door om er zeker van te zijn dat je het goed gelezen hebt en je van de absurditeit ervan doordrongen bent. Nu is het een schrale troost dat niet enkel homoseksuele mannen worden vervolgd. Alles en iedereen wat Ramzan niet bevalt is zijn of haar leven niet zeker in zijn land, lees dit en dit maar even door dan heb je een beetje een idee wat voor een gezellige kerel het is. Het feit dat Badr Hari en Mike Tyson dik bevriend zijn met de psychopathische president geeft ook wel iets aan.

Amnesty International is een petitie gestart, die kun je hier tekenen. Dat is wat we kunnen doen, het is niet veel, maar een dierbare vriend verwoordde het zo: 'De wereld gaat niet ten onder aan slechte mensen, maar aan mensen die er niets aan doen'. De petitie tekenen is een kleine moeite.

Ramzan en Badr

Ramzan en Mike
Geen opmerkingen:

Een reactie posten