dinsdag 7 mei 2019

Toen was geluk ... #34

De jeugd van vandaag kan het zich niet voorstellen, met één klik op de computer kunnen ze in luttele minuten of zelfs seconden ik weet niet hoeveel muziek downloaden. Hoe anders was dat toen ik mijn eerste pick-upje kreeg in 1974. Het was een pick-up waarbij de boxen ook als deksel dienst deden. Er waren verschillende toeren op te kiezen, 16, 45, 33 en 78. Ik kreeg simultaan met de pick-up ook zakgeld. Van dat geld kon ik per maand 1 single kopen en dan hield ik nog wat over. De eerste single die ik kocht was "Kung Fu Fighting" van Carl Douglas.

Vanaf dat moment werd geld wat ik ontving via zakgeld, verjaardag of andere bronnen omgezet in muziek, in singletjes. Het was vaak moeilijk kiezen welke single ik zou kopen en welke niet. Ik weet nog een soort Sophie's choice moment tussen "Uncle" van Big Mouth & Little Eve en "Paloma Blanca" van George Baker Selection. Het werd de eerste. Van Abba, Brotherhood of Man, Baccara en Boney M. had ik meerdere singles. De muziek uit je jeugd blijf je je verdere leven leuk vinden, want van de genoemde artiesten waarvan ik destijds een aantal singles had heb ik nu hun hele oeuvre op cd, wat, ik weet het, voor sommigen ook alweer ouderwets is.

Het singletjes aanschaffen heeft vanaf 1974 tot zo ongeveer 1978 geduurd, toen kwam er een nieuw fenomeen mijn leven binnen met ongekende mogelijkheden: de radio-cassetterecorder! Daarover een andere keer meer.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten