donderdag 16 april 2020

Haarcrisis

Mannen van rond mijn leeftijd worden grijs of kaal of soms beide. Sommigen laten de natuur z'n gang gaan, anderen gaan verven of nemen overgekamd haar of een combinatie daarvan en weer anderen pakken het professioneel aan, dat is niet goedkoop, maar dan héb je ook wat, nee daar zie je niets van. Ik ken iemand die voor die laatste optie heeft gekozen en het is werkelijk fantastisch.

Zelf word ik grijs maar niet kaal, ik heb het 'van Etten-haar' van mijn moeder, en de van Ettens kalen niet. Toen ik een aantal jaar geleden begon met grijzen liet ik het in eerste instantie door de kapper verven, zulks moet je natuurlijk nooit zelf doen, maar op den duur vond ik het op Playmobil-haar lijken. Mannen moeten hun haar niet verven, het wordt een combinatie van Rex Gildo en Gretta Duisenberg.  Gewoon een natuurlijk uitziend verzorgd kapsel is de beste oplossing met eventueel een haarstyling product erin, maar ook daar moet je niet in overdrijven is mijn opinie.

Maar nu in deze coronacrisis komt er door de lockdown-light, waarbij kappers voor onbepaalde tijd niet mogen werken, ook een haarcrisis aan. Toegegeven een haarcrisis is bij lange na niet zo erg als de afschuwelijke gevolgen van het coronavirus, maar toch. Langzaam maar zeker verander ik qua coupe in een soort Catweazle. Kalig zijn heeft nu meer dan ooit z'n voordelen. Nou de tondeuse eroverheen, zult u denken, en daar heb ik ook over nagedacht, maar met mijn verstoorde hand-oog coördinatie is dat niet zo'n goed plan.

Ik onderga het gewoon en het is fascinerend om te zien dat mijn haar weer z'n oorspronkelijke natuurlijke 'val' aanneemt van voor halverwege jaren tachtig toen ik besloot de out-of-bed-look te nemen, waar erg veel werk in gaat zitten om het eruit te laten zien alsof je er niets aan gedaan hebt. Daarna ben ik nog wel eens van haarstijl veranderd, matje (de horror), Simon le Bon uit 'The Reflex'-clip-look, soldatenkoppie (heel kort), kuifje, jaren vijftig look (was niet zo'n succes) en de laatste jaren dus gewoon een recht op en neer-coiffure wat bij mijn leeftijd past.

De natuurlijke 'val' van mijn haar houdt in dat er plotseling weer een scheiding is waar te nemen, met een soort gelaagdheid in de langer wordende lokken. Ik hoef er ook geen stylingsproducten meer in te doen, doe ik dat wel dan lijk ik op Bill Kaulitz in zijn hoogtijdagen. Ik heb het tot begin twintig zo gehad en of ik het zo laat weet ik nog niet. Ik heb nog wel even de tijd om er over na te denken.

Playmobil-haar

Rex Gildo

Gretta Duisenberg

Catweazle

Bill Kaulitz

Geen opmerkingen:

Een reactie posten