zondag 12 april 2020

Zorgen

De premier van Nieuw Zeeland, Jacinda Ardern, noemde in haar persconferentie alle essentiële beroepen die ondanks de lockdown vanwege corona toch operationeel bleven ook de Tanden Fee en de Paashaas om alle kinderen gerust te stellen.

In België maakte de 7 jarige Finn zich zorgen om Sinterklaas, zeker omdat hij hoorde dat er in Spanje heel veel mensen ziek zijn en de goedheiligman ook de jongste niet meer is. Hij legde die vraag voor aan de bekende viroloog Marc van Ranst met de opvolgvraag of de Sint ziek zal worden of zelfs dood zou kunnen gaan gaan.

Marc nam geen halve maatregelen, hij heeft terstond contact opgenomen met zijn Spaanse collega professor Javierologica, die de Sint al jaren persoonlijk kent, ze heeft hem meteen gebeld. Marc kon Finn per omgaande laten weten dat Sinterklaas gezond en wel is, hij heeft zich verschanst op de eerste verdieping van zijn kasteel en ontvangt al zeker een maand geen bezoek. De maaltijden worden hem middels een keukenliftje door de kookpieten naar zijn kamer getransporteerd.

Bovendien kon Marc vermelden dat Sinterklaas heel erg in zijn sas was dat Finn naar zijn gezondheidstoestand vroeg, en dat Sint hem graag het boek 'Monsterlijke Microben' wil toesturen.

Jacinda Ardern en Marc van Ranst, beiden mensen aan de top van de samenleving die heel goed weten dat ogenschijnlijk kleine zorgen voor sommigen heel groot kunnen zijn en zich ook in hen kunnen verplaatsen. Dan snap je het.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten