zaterdag 25 april 2020

In Memoriam: Dries Holten

Dries Holten zal bekender zijn onder zijn artiestennaam Andres die hij aannam toen hij in 1966 een duo ging vormen met de 16 jarige Sandra Reemer. Omdat Dries toen 30 was werd er destijds in de publiciteit wat jaren van zijn leeftijd afgehaald om het verschil wat kleiner te doen lijken. Samen hebben ze tot 1975 grote successen gekend. Veel hits en in 1972 een mooie vierde plaats op het Eurovisie Songfestival van dat jaar met het vrolijke 'Als Het Om De Liefde Gaat'. De breuk met Sandra als duopartner verdient geen schoonheidsprijs en de jarenlange vete die daardoor ontstaan is hebben ze een paar jaar geleden buiten de schijnwerpers bijgelegd. Sandra is op 66 jarige leeftijd in 2017 overleden.

Dries ging na de breuk samen verder met zangeres Rosy Pereira als Rosy & Andres en scoorde enkele hits. Ik heb hen nog zien optreden op een feestavond bij de vereniging van mijn vader in 1976. Ook solo heeft hij muziek gemaakt waaronder ook liedjes uit zijn geboorteland Indonesië. Hij schreef tevens muziek en teksten voor andere artiesten onder meer de grote hit voor het Duitse duo Cindy & Bert 'Immer Wieder Sonntags'.

Dries is op 15 april j.l. overleden aan de gevolgen van kanker. De familie heeft zijn overlijden bekend gemaakt na de crematie. Dries is 84 jaar geworden.


Sandra en Andres. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten