dinsdag 14 april 2020

Herinnert U zich deze nog? #156

BROTHERHOOD OF MAN
'ANGELO'
1977
Aantal weken: 8
Hoogste positie: 5



In den beginne was er een groep met de naam Brotherhood Of Man die verschillende line-up's kende van 1969 tot 1972 en een hit had met het nummer 'United We Stand'. Van die groep is niemand meegegaan in de doorstart. Producer en componist Tony Hiller ging met drie nieuwe mensen verder, Martin Lee, Lee Sheriden en Nicky Stevens, er werden twee singles uitgebracht die niets deden. In 1973 voegde de blonde Sandra Stevens zich bij de groep (geen familie van Nicky). Hun tweede single als kwartet 'Lady' werd een hit in Europa en met 'Kiss Me Kiss Your Baby' bereikten ze in Nederland de nummer twee positie in de hitlijsten. In thuisland Engeland was men nog niet zo onder de indruk van hen.

Dat veranderde in 1976 toen ze het Verenigd Koninkrijk mochten vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival met 'Save Your Kisses For Me', en er met de eerste prijs vandoor gingen. Meerdere hits volgden waaronder dit 'Angelo', waar kritiek op kwam omdat het wel heel veel van ABBA's 'Fernando' weg had. Toch stond dat niet in de weg om er een nummer één hit mee te scoren in Engeland. Lee vertelde er over dat ze simpelweg in de stijl van dat moment muziek schreven en maakten, wat Martin onderschreef, maar wel beaamde dat het best wel wat van elkaar weg had.

Tot op de dag van vandaag zijn Lee, Martin, Nicky en Sandra nog bij elkaar, hoewel Lee een tijdje is gestopt (1982-1985) hij werd destijds vervangen door Barry Upton, maar hij keerde in 1986 toch weer terug. Sandra en Martin zijn al jaren getrouwd. Ze maken geen platen meer maar treden nog steeds regelmatig op.

Lee, Nicky, Sandra en Martin nu. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten