woensdag 8 april 2020

In loving memory: Ann Morgan Guilbert

Voor vele mensen in de entertainmentindustrie staat hun werk in deze tijd stil en spreken ze hun creativiteit aan om anderen te vermaken zonder dat er samenkomsten voor nodig zijn . Zo ook de voltallige cast van de jaren negentig serie 'The Nanny'. Onder aanvoering van Fran Drescher kwamen ze allemaal virtueel samen om een zogenaamde 'table reading' te doen van de allereerste aflevering nu zesentwintig jaar geleden. 6 April is het online gezet en het is echt ontzettend leuk om te zien, en ook om hen allemaal weer te zien en hoe veel plezier ze erin hebben. O.a. Niles, C.C, Maxwell, de kinderen en natuurlijk de hilarische Sylvia. Terwijl ik het bekeek vroeg ik me af hoe het met Ann Morgan Guilbert zou zijn die destijds de fantastische oma van Fran, Yetta Rosenberg, speelde. Ze werd pas later in de serie geïntroduceerd en was er bij die eerste episode nog niet bij. Door de reacties onder de video kwam ik er achter dat Ann in 2016 is overleden. Ik heb dat helemaal niet meegekregen! Niemand vertelt mij ooit iets! Wilt u de meer dan leuke 'table reading' zien dan kan dat via deze link: The Nanny Episiode 1: Pandemic Table Read.

Ann Morgan Guilbert startte haar carrière in de jaren vijftig bij de Billy Barnes Revue. Ze kreeg grote bekendheid als Millie Helper in de sitcom 'The Dick Van Dycke Show' die heeft gelopen van 1961 tot 1966. Vervolgens speelde ze gastrollen in talloze tv-series, zoals o.a. 'I Dream Of Jeannie'. 'The Partridge Family' en 'Cheers'. Ook speelde ze in een handvol speelfilms. Maar ik ken haar vooral als de onvergetelijke Grandma Yetta Rosenberg in 'The Nanny', de rol die ze vanaf 1993 tot 1999 heeft gespeeld. Enorm getoupeerd lila haar, opzichtige kleding, die mega grote bril, het loopje en vooral de Jiddische wijsheden en logica die ze samen met haar tv-dochter Renée Taylor (Sylvia Fine) en tv-kleindochter Fran Drescher (Fran Fine) gevraagd, maar veelal ongevraagd, luid ventileerde. 

Ann was getrouwd met George Eckstein van 1951 tot hun scheiding in 1966, ze hebben twee kinderen, Hallie Todd en Nora Eckstein. Haar tweede huwelijk met Guy Raymond eindigde in 1997 met zijn overlijden. 

Ann heeft letterlijk tot haar dood gewerkt, haar laatste acteerklus was de rol van Gigi in 'Life In Pieces', in 2016, In datzelfde jaar overleed ze op 14 juni, ze is 87 jaar geworden. De aflevering van 'Life In Pieces' werd pas na haar overlijden uitgezonden en opgedragen te harer nagedachtenis. 




Ann als Yetta Rosenberg. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten