woensdag 6 mei 2020

Herinnert U zich deze nog? #157

MONITORS
"HEM HEM TEREM-TEM-TEM"
1969
Geen hitnotering


Vrijwel zeker herinnert u zich deze helemaal niet. Verwacht er daarnaast ook niet teveel van, het is een liedje van niks, een kinderliedje bijna, en toch deel ik 'm, omdat ik zo ongelooflijk blij ben dat ik deze, voor mij onvindbare parel, eindelijk heb gevonden. Ik leg uit; mijn vader had vroeger een bandrecorder, de voorloper van de cassetterecorder, met van die grote spoelen. Daar heeft hij een schat aan voornamelijk Nederlands repertoire mee opgenomen, en in plaats van precies te administreren van wat er op staat, voldeed hij dat door: 'diverse artiesten' op het doosje te noteren.

Ergens in de jaren tachtig ontdekte ik de al jaren in onbruik geraakte recorder met de banden en begon ze te beluisteren. Het meeste wat erop stond kon ik wel thuis brengen, maar dit liedje... Omdat het geen hit is geworden kon ik het ook niet in het Hitdossier vinden. In mijn gehoor was het Farce Majeure, maar op geen van hun albums stond het. De muziekbibliotheek in Rotterdam kende de titel niet en toen het wereld wijde web opkwam met destijds Fonos kwam ik er achter dat dit liedje op één van de eerste albums van André van Duin stond, maar dat was niet de versie die ik kende. 

En ik vond het zo'n leuk, gek liedje. Zo nu en dan ondernam ik wel een hernieuwde zoekpoging, maar zonder resultaat, tot vorige week, toen ik na lange tijd weer eens keek en ontdekte dat het liedje door de Monitors was opgenomen. Ik had nog nooit van de groep gehoord, het was een groep uit Noord Holland met o.a. Han Grevelt en Jaap de Haas. Ze hebben in totaal elf singles uitgebracht, maar geen is er een hit geworden. Het liedje blijkt zelfs op een verzamel-cd te zijn verschenen en op You Tube te staan. 

Het was alsof ik een cadeautje kreeg. U ziet het ik kan met iets kleins heel gelukkig zijn. 🎵Hem hem terem tem tem een olifant in een paardentram.....🎵


Geen opmerkingen:

Een reactie posten