zondag 24 mei 2020

Jopie Schouten

99 jaar is ze geworden, de Rotterdamse Jopie Schouten. Voor de medewerkers van de bereden politie was ze oma Jopie. 25 jaar lang kwam ze met haar man bij iedere thuiswedstrijd van Feyenoord in de Kuip, de politiepaarden kregen van haar dan de overgebleven suikerklontjes van hun meegebrachte koffie. Nadat haar man was overleden in 1992 bleef Jopie buiten het stadion de paarden verblijden met haar suikerklontjes.

Vanaf grote afstand herkenden de paarden Jopie al, en begonnen dan met hun hoeven over de grond te schrapen. Avondwedstrijden deed Jopie niet, maar een risicowedstrijd stond haar niet in de weg om haar paarden de zoete traktatie aan te bieden. Toen Jopie in het verpleeghuis kwam te wonen en bedlegerig werd werd ze met enige regelmaat bezocht door de agenten met de paarden. Een dag voor haar overlijden op 18 mei j.l. stond er nog een agente met haar paard voor het raam. Haar kleinzoon vertelde dat het een glimlach op haar lippen bracht.

Ook tijdens haar uitvaart was er een rol weggelegd voor de door haar zo geliefde paarden. De stoet is langs de Kuip gereden waar op het voorplein een aantal politiemensen met hun paarden stonden en vier politiepaarden zijn het laatste stukje naar het crematorium meegelopen.

Jopie deelt suikerklontjes uit.

Op bezoek bij de zieke Jopie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten