vrijdag 1 mei 2020

Ze zijn gekomen

In de nacht van 29 op 30 april droom ik dat ik in de verte een voertuig hoor aankomen, maar wacht eens even, ik droom niet, ik ben wakker. Ik kijk op de wekker en de tijd geeft 02.09 uur aan. Ik hoor dus een geluid wat lijkt op een voertuig wat langzaam dichterbij komt, het geluid wordt sterker, maar het is geen herkenbaar geluid. Ik ga uit bed en kijk uit het raam, de vijver waar ik op uitkijk en het andere appartementengebouw zijn verlicht door rode en oranje knipperlichten die van het voertuig afkomen, het voertuig zelf kan ik nog niet zien. Nou, daar zijn ze dan, denk ik, ze zijn gekomen. Dat ik dit nog mag meemaken.

Langzaam komt het voertuig in zicht, vanwege de knipperlichten kan ik niet goed zien wat voor voertuig het is, wel dat het heel langzaam gaat en dat er grote stralen (water?) naar boven wordt gespoten. Nu we ons in deze onzekere coronatijden bevinden, dacht ik ook nog: zijn die gekke complottheorieën dan toch waar? Spuiten ze iets desinfecterends in de lucht? U moet mij verschonen, het was midden in de nacht en ik was ruw verstoord in mijn slaap. Even twijfelde ik of ik een valies moest gaan pakken vanwege mijn oorspronkelijke gedachte, maar ik besloot om maar af te wachten wat er zou gaan komen en terug naar bed te gaan.

Ik ben weer in slaap gevallen, maar het voorval hield me wel bezig. Nader onderzoek leerde me dat het een vernevelvoertuig was met verlichting, die vanaf de vooravond, de hele nacht door tot zeven uur in de ochtend in mijn woonplaats rond rijdt om met een vernevelaar nematoden in de bomen te spuiten ter bestrijding van de eikenprocessierups. Nematoden zijn hele kleine aaltjes, natuurlijke vijanden van de rups, maar niet schadelijk voor planten, andere dieren en mensen.

Ik heb weer wat geleerd en u, door dit blogje, wellicht ook wel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten