donderdag 21 mei 2020

Sex Education

Na 'Hollywood' en 'Grace & Frankie' is 'Sex Education' de derde Netflix only serie die ik, in dit geval op aanraden van vrienden Rick en Chris, gestart ben te volgen. De serie is niet zo expliciet als wat de titel doet vermoeden, maar er zwiept wel eens een jonge damesborst door het beeld en een occasionele jongenskont vult zo nu en dan het scherm. Wel wordt alles bij de naam genoemd, dit alles bij elkaar geeft meteen al aan dat dit geen serie van Amerikaanse makelij kan zijn, het is dan ook Brits.

Hoofdpersoon is de 16 jarige Otis Milburn (Asa Butterfield), een wat zorgelijke jongen die met een aantal issues zit waaronder het beroep van zijn moeder. Dr. Jean Milburn (Gillian Anderson), is sekstherapeut en haar inmenging in zijn persoonlijke leven en seksuele ontwikkeling zijn vrij ongemakkelijk voor Otis. De serie handelt over het wel en wee van tieners op een middelbare school waar Otis tegen wil en dank de vraagbaak wordt van alles wat met hun seksuele ontwikkeling en alle onzekerheden daaromtrent te maken heeft, omdat hij in het gehorige huis vanwaar zijn moeder praktijk houdt veel meekrijgt van haar werkwijze met de cliënten. Otis blijkt, ondanks zijn eigen onervarenheid, een natuurtalent.

Ik heb pas vier afleveringen gezien van seizoen één en ik ben al fan. Er zit veel humor in, de ongemakkelijke zaken waar Otis mee zit zijn herkenbaar. Alle personages die een middelbare school bevolken komen er in voor, het populaire groepje, de outcasts, de pester, etc. In de onderliggende laag van het verhaal zit veel positiefs. Zo is Otis beste vriend Eric Effiong (Ncuti Gatwa) een openlijke homo, en hun relatie laat zien dat een hetero jongen en een homo jongen gewoon een hechte vriendschap kunnen hebben. De pestkop van de school Adam Groff (Connor Swindells) heeft een heel tirannieke vader die tevens hoofd van de school is waardoor je zijn onuitstaanbare gedrag van een andere kant ziet. En Maeve Wiley (Emma Mackey) is een alternatief outcast meisje die hard wil overkomen maar in feite heel kwetsbaar is.

Zo zijn er wel meer mooie verhaallijnen die met humor het één en ander blootleggen waardoor je er met andere ogen tegenaan gaat kijken. Een bezoek aan een abortuskliniek, of de schoolatleet Jackson Marchetti (Kedar Williams-Stirling) die twee moeders heeft en gebukt gaat onder hevige faalangst. Ik heb gisteren de aflevering gezien waarin Otis en Eric ruzie krijgen en er een (tijdelijke?) verwijdering ontstaat. Er zijn nu twee seizoenen te zien en er komt volgend jaar, zo is bevestigd, een derde seizoen aan. Aanrader mensen!

Otis heeft weer een ongemakkelijk gesprek met zijn moeder.
Maeve, Otis en Eric.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten