vrijdag 8 mei 2020

Alles ziet er anders uit als de zon schijnt

Dus nadat er iemand was geweest om de zonnepanelen na te kijken en ze het weer te laten doen was er nog geen resultaat (zie het blogje van 23 april j.l.). De hele operette begon weer van voren af aan, de bewonersconsulent stuurde mijn bevindingen door naar het bedrijf dat hier het hele duurzaam wonen-project had begeleid die het meteen weer doorzette naar de firma welke de zonnepanelen had geplaatst die zich weer in verbinding stelde met de leverancier om te kunnen achterhalen wat het probleem nou kon zijn.

Het had nogal wat voeten in de aarde al die schakels waar het allemaal overheen moest. Ik kreeg bericht van de zonnepanelenfirma die na het contact wat zij hadden gezocht met de leverancier te horen hadden kregen dat de micro omvormer gewoon hoort te functioneren. De leverancier had vervolgens melding gemaakt bij de fabrikant van de micro omvormers, en die zouden ervoor kunnen zorgen dat mijn panelen het weer zouden gaan doen. Huppekee, nóg een schakel erbij. Mij werd gevraagd nog even geduld te hebben, zodra er een reactie van de leverancier zou komen werd er terstond contact met mij opgenomen.

Nou ben ik niemand als ik geen geduld zou hebben, maar niet tot in het oneindige, dus toen ik maar niets vernam over hoe het ervoor stond en ik daarbovenop constateerde dat vier van de vijf zonnepanelen plotseling op NC (no communication) stonden in plaats van de weinige 4 of 5 wat ze eerder aangaven, heb ik maar eens een mail gestuurd naar de zonnepanelenfirma met een screenshot erbij om het inzichtelijk te maken. Natuurlijk zoals mij betaamd met een kwinkslag hier en daar, want zo heel belangrijk is het nou ook allemaal weer niet, het is meer mijn lichte autisme betreffende dingen die niet doen wat ze moeten doen.

Daar kreeg ik antwoord op en de aanhef maakte meteen dat ik met de schrijver ervan wilde trouwen, hij deed wat ik ook wel eens doe, een van oorsprong Engelse uitdrukking letterlijk in het Nederlands vertalen, in dit geval: 'Ik begrijp helemaal waar u vandaan komt...', ik kan een volle dag vooruit op zoiets. Verder werd er gemeld dat de micro omvormer door de leverancier was opgestuurd, en dat hij zou zorgen dat deze week de micro omvormer vervangen zou worden. Op z'n vroegst zou dat donderdag zijn.

Maar wie schetst mijn verbazing dat ik reeds woensdag bij thuiskomst een werkbon in de brievenbus vond met de mededeling dat de micro omvormer was vervangen. Ik dus meteen kijken op die site waar mijn zonnepanelen op worden gemonitord, maar nog steeds stonden vier van vijf panelen op NC. Ik word er dan een beetje lacherig van en vermoed dat het iets gaat worden van de lange adem. Ook dacht ik dat ze misschien nog moesten opwarmen of zoiets, dus gisteren op de dag, toen de zon volop aan het schijnen was, nog maar eens gespiekt maar nog steeds no communication.

Ik de zonnepanelenfirma maar eens gebeld en verteld wat er aan de hand was, dat het dus niet aan de micro omvormer lag. Het was een verhelderend gesprek waarin me werd uitgelegd dat men van op afstand wel kan zien als er iets hapert aan de panelen, maar als ie het helemaal niet doet is dat niet te monitoren door de firma. Vandaar dat het niemand is opgevallen dat een aantal panelen van het begin af aan niet hebben gefunctioneerd. Wie had zoiets gedacht in het jaar des heren 2020?                       

Maar, zo werd mij meegedeeld, de leverancier moet de panelen eerst nog activeren, daar zou hij hen over berichten, en na het weekend moest alles het zeker doen. Ik antwoordde dat ik me dan wel weer zou melden als het niet zo mocht zijn. Maar, blijkbaar is er haast mee gemaakt, want gisteren in de vroege middag deden alle vijf mijn zonnepanelen het! Voor het eerst sinds ze zijn geplaatst.

En ja, ik zal nu met enige regelmaat op die site kijken of ze het ook blijven doen natuurlijk. Vanzelfsprekend heb ik iedereen die zich er tegenaan heeft bemoeid middels een mailtje met cc-tje ervan op de hoogte gesteld en ook dat ik een gelukkig mens ben nu. U weet het onderhand, ik ben met heel weinig tevreden.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten