maandag 4 mei 2020

Ik ben erbij

Ze opereren al vanaf 2013 in Nederland, er zijn dan mensen die er vanaf dag één ook meteen bij zitten, en je hebt mij, die eerst gisteren een eigen account heeft aangemaakt: Netflix. Ik was er niet onbekend mee hoor, zo erg is het nou ook weer niet, maar u kent me, ik ben geen pionier. Toen vriendin Talitha i.v.m. haar werk hier wekelijks was, had ze haar account op mijn tv geïnstalleerd zodat we naar de serie 'The Crown' konden kijken.

Zij heeft een account waar nog drie andere mensen op kunnen, die waren al vergeven, maar, zo stelde ze voor, ik kon op haar naam kijken, als ik het haar dan even appte. Heel lief natuurlijk en ik heb er kort gebruik van gemaakt, zo heb ik de serie 'Frankie And Grace' voor een gedeelte gezien, en zo hier en daar een film, maar ik voelde me toch wat bezwaarlijk om haar te appen, omdat dat in mijn geval altijd 's avonds is (overdag kijk ik geen tv) wanneer zij zelf ook zal willen kijken.

Ik hoorde van haar en andere vrienden welke series er zijn die ik echt heel leuk zou vinden en zelf las ik over de mini-serie 'Hollywood', over de filmindustrie in de jaren vijftig van Amerika die me interessant leek, dus gisteren maar ineens de koe bij de hoorns gevat en een account aangemaakt.

Zat ik natuurlijk eerst te kutten in het account van Talitha, maar nader onderzoek wees uit dat ik die eerst moest verwijderen ten einde mijn eigen account te installeren, en violà, ik ben weer een stukje verder in de eenentwintigste eeuw beland. Er zal een wereld aan mogelijkheden voor me opengaan, er zijn wat films die ik net heb gemist in de bioscoop, en dan natuurlijk wat series die enkel op Netflix te zien zijn. Daarnaast zal ik voorlopig niet zo snel naar een bioscoop gaan, ook al worden de maatregelen versoepeld en mogen ze weer open. Ook daar ben ik geen haantje de voorste in, ergens volgend jaar, na een tweede en, gezien hoe velen zich nu gedragen, eventueel een derde piek, is voor mij vroeg genoeg.

Deze mini-serie zal ik dan als eerste gaan bekijken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten