maandag 8 juni 2020

Alex Strangelove

Nu ik een abonnement heb op Netflix, krijg ik ook vrij veel mail waarmee ze me op allerlei dingen willen attenderen. Veel nutteloze dingen zoals me eraan herinneren dat ik niet moet vergeten de serie die ik momenteel kijk verder te kijken bijvoorbeeld, of inzicht in wat de mensen in mijn regio kijken, en tips over wat ik vast wel leuk vind, daar zitten ze niet altijd goed mee, ik bedoel 'Keeping Up With The Kardashians. Werkelijk? Wat ben ik? White trash? Maar goed, ik laat die mailtjes gewoon komen want soms zit er wel iets bij wat de moeite waard is. Zoals de Netflix-film 'Alex Strangelove'.

'Alex Strangelove' is een coming of age-film, één van mijn favoriete genre's, en gaat over Alex een jongen die een passie heeft voor de dierenwereld en dat deelt met Claire een goede vriendin met wie hij een relatie krijgt. Op een bepaald ogenblik ontmoet Alex Elliot, een jongen die uit de kast is gekomen en er voor zorgt dat Alex gaat twijfelen over wat hij voor wie nou precies voelt.

Voor schrijver en regisseur Craig Johnson is het een autobiografisch verhaal wat bij hem heeft gespeeld tot hij ergens in de twintig was, maar voor de film heeft hij het terug gebracht naar één jaar highschool. Hij wilde het verhaal graag vertellen als een highschool-comedy, zonder de belangrijkheid van het onderwerp teniet te doen. Het is een leuke, mooie, lieve en grappige film met een ontwapenende Daniel Doheny als Alex, die de verwarring over zijn gevoelens heel goed weergeeft. Het is belangrijk dat films met het onderwerp uit de kast komen worden gemaakt. Kids die met die gevoelens worstelen kunnen zien dat het oké is om op dit gebied in verwarring te zijn, om het allemaal nog niet zo zeker te weten. Er zijn verschillende schakeringen en fases en dat je je niet zo druk hoeft te maken om labels, maar wees eerlijk naar jezelf en je gevoelens toe. Vind mensen die je vertrouwt met wie je er over kunt praten. Het is goed dat Netflix dit oppakt in hun aanbod. Een fijne feelgood-film om even uit deze boze wereld te ontsnappen.

Daniel Doheny. 

Daniel Doheny (Alex), Antonio Marziale (Elliot) en Isabella Amara (Gretchen) 

Daniel Doheny, schrijver en regisseur Craig Johnson en Antonio Marziale. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten