donderdag 4 juni 2020

Sportvakantie

Mijn oog was er reeds op gevallen, een paar sportschoenen, maar ik vond ze wat prijzig, en dan, hoeveel sportschoenen moet een mens hebben? Maar nu ze waren afgeprijsd kon ik er niet meer omheen. Ik zou een dief van m'n eigen portemonnee zijn als ik.... nou ja, u kent de smoesjes zelf ook wel om een aankoop te rechtvaardigen die eigenlijk niet echt nodig is.

Sport jij dan in deze tijd? zult u zich afvragen. Nee, natuurlijk niet, de sportschool is immers gesloten in afwachting van het fiat van de overheid om weer open te mogen als dat coronatechnisch is toegestaan. En ik vind dat ook wel prima, hoor, het is geen eerste levensbehoefte. Ik geloof in juli (of julij om verwarring te voorkomen) gaat de deur weer van het slot, dan kan ik mijn nieuwe sportschoenen gaan inwijden.

Nou geloof ik wel dat er door de school online lessen zijn gefabriceerd en, o gruwel, groepslessen buiten, maar daar ben ik zo niet van. Ik zie me thuis al voor mijn computer oefeningen doen, ik ben dan wel niet piep, maar toch zeker nog niet stok. Het heeft mij te veel ochtendgymnastiek-associaties, u weet wel met de goed articulerende Ab Goubits die onder pianobegeleiding van Jacques Schutte de luisteraars kniebuigingen en strekoefeningen laat doen. En buiten? Wat ben ik, een Neanderthaler? Sport is iets wat ik enkel beoefen binnen de beschutte muren van de school, en ook zeker niet in een groep. Ik heb juist voor een sportschool gekozen om daar individueel wat te bewegen met gewichten en cardio-apparaten, anders was ik wel op basketbal gegaan, gezellig met malkander achter een bal aanrennen.

Ik kan me goed voorstellen dat het voor jongeren een ander verhaal is, die moeten hun energie ergens in kwijt, maar als je op mijn jaren niet een paar maanden zonder sport zou kunnen en die vrijgekomen tijd met wat anders invult zou dat zomaar voer voor psychologen kunnen zijn. Daarnaast weet ik dat het nu wat minder vieve lichaam binnen vrij korte tijd weer op het oude niveau is, omdat ik altijd heb gesport en er een soort 'geheugen' in het lichaam aanwezig is, waardoor ik in minder tijd dan iemand die nog nooit iets heeft gedaan weer fit ben. Ik heb dat ook ervaren toen ik een paar jaar niet had gesport. En dan, deze paar maanden 'sportvakantie' is ook wel eens lekker!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten