zaterdag 20 juni 2020

Toen was geluk... #59

Heel vaag heb ik er een herinnering aan en of het een fashion faux pas was of schattig, durf ik niet met zekerheid te zeggen. Degene die daarover ging, mijn moeder, kan ik het niet meer vragen. Ik moet zo'n jaar of vijf, hooguit zes zijn geweest toen mijn garderobe werd uitgebreid met een knickerbocker. Een wat? Een knickerbocker.

Een knickerbocker is een broek tot onder de knie, alwaar ie met knoopjes wordt vastgemaakt, althans die van mij in mijn beleving. Ik meende dat ie iets van jagersgroen was, en ik had er lange kuitbedekkende sokken bij, kniekousen dus, maar dat klinkt weer zo gay. Er zal ook vast een bijpassend bloesje of truitje bij hebben gehoord maar dat weet ik niet meer.

Ik ben me ervan bewust dat dit een blogje is dat meer vragen oproept dan dat het duiding geeft, maar ik voelde dat ik dit mistige plaatje uit mijn jeugd toch even moest delen. En wie weet wordt er bij u een laatje opengetrokken omdat ook u zich plots dit kledingstuk kan herinneren. Er zijn helaas geen foto's van mij in knickerbocker, we moeten het doen met plaatjes van het wereld wijde web. Ik kan me ook voorstellen dat die hele knickerbocker bij mij slechts een jaartje in zwang is geweest, want kinderen hebben de gewoonte om uit kleding te groeien.

Knickerbocker.
kuitbedekkende sokken


Ik stel mij graag voor dat ik mijn knickerbocker met net zoveel swag heb
gedragen als dit kereltje. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten