vrijdag 19 juni 2020

In Memoriam: Vera Lynn

Als u niet weet wie Vera Lynn was, schaamte op u. Vera kreeg grote bekendheid met haar radioprogramma tijdens de oorlogsjaren 'Sincerely Yours', waarin ze boodschappen doorgaf aan soldaten in het buitenland en verzoeknummers zong. Daarnaast trad ze ook op voor de soldaten, dit alles heeft haar de bijnaam 'The Forces' Sweetheart' opgeleverd. Haar in 1939 opgenomen lied 'We'll Meet Again' werd gezien als een opsteker voor iedereen die door de oorlog van elkaar gescheiden was.

Ze heeft tot op hoge leeftijd gezongen, maar de laatste jaren niet meer omdat ze, zoals ze zelf zei, 'haar stem wilde herinneren zoals die was'. In mei van dit jaar was Vera de oudste artiest ooit die met een album in de Britse top 40 stond. Een greatest hits-album, kwam toen de hitlijst binnen. Ze heeft talloze prijzen en ordes ontvangen waaronder ook in 1977 de Nederlandse Orde van Oranje-Nassau.

Vera was vanaf 1941 tot aan zijn overlijden in 1998 getrouwd met klarinetspeler en saxofonist Harry Lewis en ze kregen samen een dochter, Virginia, in 1956. Vera woonde in Ditching naast haar dochter. Gisteren is ze overleden op de zeer hoge leeftijd van 103 jaar in het bijzijn van haar naaste familie.


Vera op haar 103e verjaardag op 20 maart 2020. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten