maandag 22 juni 2020

Miss Peregrine's home for peculiar children

In mijn vorig leven als boekhandelaar heb ik het boek 'De Bijzondere Kinderen Van Mevrouw Peregrine' van Ransom Riggs verkocht. Het is een fantasyboek bedoeld voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar. Het is de debuutroman van Ransom en het eerste deel van een trilogie. De twee volgende boeken 'Omhulde Stad' en 'Bibliotheek Der Zielen' maken de trilogie compleet.

In 2016 kwam er een film uit van het eerste deel, 'Miss Peregrine's Home For Peculiar Children' , geregisseerd door Tim Burton, en die heb ik destijds in de bioscoop gemist, maar vorige week kwam ie op tv en heb ik het opgenomen en gisteren gekeken. Wat ik meteen leuk vond is dat Ase Butterfield, die ik onlangs heb leren kennen in de serie 'Sex Education', waarin hij de hoofdrol speelt, ook in deze film de hoofdrol van Jake speelt, een rol waarvoor ook de nu zeer populaire acteur Timothée Chalamet had geauditeerd. Verder spelen in deze film niet de minste acteurs, Samuel L. Jackson, Judi Dench, Terence Stamp, Allison Janney en Rupert Everett om er maar een paar te noemen.

Voor hen die de film nog niet hebben gezien of het boek nog niet hebben gelezen ga ik niet het hele verhaal uit de doeken doen, maar ik kan wel vertellen dat het een Harry Potter-achtig verhaal is, waarbij er wel duidelijke verschillen zijn tussen het boek en de film, maar dit alles met volledige instemming van Ransom die ook regelmatig op de set aanwezig was. Het gaat over kinderen die ieder voor zich bijzondere gaven bezitten en samen met Miss Peregrine in een huis wonen welke verloren is geraakt in de tijd, zodat ze steeds dezelfde dag (3 september 1943) opnieuw beleven. Maar er zijn gruwelijke en machtige vijanden die hen daaruit willen hebben. Leuk detail is dat er op locatie is gefilmd in Brasschaat in België waar kasteel Torenhof als Miss Peregrine's home fungeerde.

Ik kan u deze film van harte aanbevelen, helaas zijn er geen plannen meer om ook de twee andere delen te verfilmen, die waren er aanvankelijk wel.

De bijzondere kinderen in hun rol....

.... en op de première met regisseur Tim Burton. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten