donderdag 11 juni 2020

Toen en Nu: Limahl

In 1983 maakten we kennis met de Britse band Kajagoogoo met als zanger Chris Hamill, die als artiestennaam een anagram van zijn achternaam had aangenomen: Limahl. Met 'Too Shy' hadden ze hun eerste hit te pakken. Al binnen een jaar werd Limahl (telefonisch!) door de andere bandleden ontslagen omdat hij, volgens hen, alle aandacht naar zich toe trok en een andere richting met de band op wilde dan zij. Limahl reageerde met: "Ik ben verraden. Ik werd ontslagen terwijl ik de band tot een succes heb gemaakt".

Hij start een solocarrière en had met het themanummer van de film 'The Neverending Story' in duet met Beth Anderson een grote hit te pakken. Daarna vallen de platenverkopen nogal tegen. Ondanks het niet zo vriendelijke afscheid van zijn Kajagoogoo collega's zijn er reünies in 2003 en 2008 t/m 2011. Hij treedt in die jaren zowel solo als met de band op, op verschillende Europese muziekfestivals.

In 2012 doet hij mee aan het realityprogramma 'I'm A Celebrity...Get Me Out Of Here'. Limahl is nu 61 jaar en treedt nog steeds op over de hele wereld, voornamelijk in shows met andere artiesten uit de jaren tachtig.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten