zondag 26 februari 2023

Griekse worstschotel en keezen

Nadat we bij Talitha en daarna bij Letitia en David hadden gegeten en de laatste keer bij hen het spel Cluedo hadden gespeeld, u weet wel, de barones heeft de misdaad begaan in de studeerkamer met een mes, was het onderhand wel eens tijd dat ik me eens culinair ging inspannen. Onze agenda's naast elkaar gelegd en weken geleden afgesproken dat het 25 februari zou worden. 

Ik besloot een Griekse worstschotel te maken met een Griekse salade erbij. Ik weet niet hoe het u vergaat, maar als ik, voor in dit geval een recept, net even andere dingen nodig heb dan normaal, loop ik in de supermarkt waar ik wekelijks kom van hot naar her, omdat de producten die ik nodig heb net ergens anders staan dan ik het verwacht. Maar uiteindelijk is het gelukt alles te bemachtigen. Het is een recept waarbij je al fijn vooruit kunt werken. 

Rond vijven kwamen ze aan en had ik als appetizer wat vingervoedsel klaar staan en natuurlijk wijn. Even fijn bijgekletst om daarna het diner af te maken, waarbij ik natuurlijk de peterselie die ik eerder daarvoor in het zweet des aanschijns heb staan hakken ben vergeten, die staat nu nog gehakt en wel in de koelkast. Als dessert had ik gekozen voor de oudhollandsche vlaflip, mijn favoriete toetje als kind. Na de koffie met lekkers was het tijd voor het Keezenspel. Daar hadden we het de vorige keer over gehad. 

Jaren geleden op een oudejaarsavond bij Talitha, drie huizen terug in Almere, hebben we dat toen met de vrienden van die tijd gespeeld en dat was een hilarische avond. Reden voor Talitha om het spel te kopen en mee te nemen. Het is een beetje een combinatie van Mens erger je niet en Pesten. We moesten de spelregels doornemen en er even inkomen, maar al snel speelden we alsof we nooit iets anders hadden gedaan. Veel gelachen en plezier gehad. 

Griekse worstschotel.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten