dinsdag 28 februari 2023

Sommige mensen....

's Morgens doe ik het keukengordijntje open en kijk dan uit op het miniparkje met een vijver welke druk bezocht wordt door water- en andere vogels. Rond de vijver kun je lopen en aan de rechterkant grenzen er de tuintjes aan van de buurtbewoners van het andere blok. Het is toegankelijk voor een ieder, maar er komen weinig tot geen mensen, wat natuurlijk alleen maar fijn is voor de vogels. Enkel de mensen van wie de tuintjes zijn lopen er wel eens.

Toen ik gisterochtend de gordijntjes openschoof zag ik op het gras rechts een stuk karton liggen en aan de andere kant van de vijver links een grote witte plastic zak. Das nervt mich. Hoezo laat je dat daar achter en ruim je het niet gewoon op? Op vijf seconden lopen staan afvalbakken. Tegen beter weten in geef ik degene die dat heeft achtergelaten de gelegenheid om het alsnog op te ruimen. Maar toen ik gistermiddag wegging en 's avonds thuis kwam lag het er nog. De plastic zak was zelfs in de vijver gewaaid, gelukkig nog aan de kant. En we wisten natuurlijk allemaal al dat ik het uiteindelijk zou zijn die het zou opruimen. 

Zo heb ik ooit eens visite gehad die rookte, en de verslaving vanzelfsprekend op de lanai tot zich nam en in plaats van de uitgezogen peuk netjes in een asbak of afvalemmer te deponeren, werd de peuk in de vijver geworpen! Ik wist niet wat ik meemaakte. De laconieke reactie op mijn verbouwereerdheid daarover ook. Er zwemmen daar vogels en vissen! 

Sommige mensen.... precies, net wat u zegt. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten