woensdag 22 februari 2023

Haar

Een dierbare vriendin en een collega, ze hebben werkelijk niets met elkaar gemeen, behalve één ding. Gezien hoe ik mijn gender identificeer begrijp ik vaak best veel van vrouwen, meer dan de gemiddelde cis heteroman. Maar er is één ding waar ik toch lichte kortsluiting van krijg in mijn hersentjes, en zowel de vriendin als de collega maken zich er schuldig aan.

Beiden hebben lang haar, ze komen binnen met los haar, maar als je even niet oplet zit het opeens in een staart, op miraculeuze wijze hebben ze een haarelastiekje, die ze blijkbaar standaard bij zich dragen, ergens vandaan gehaald en hop, een staart. Vervolgens kan de staart opeens een knoetje worden om vervolgens weer helemaal losgehaald te worden. En dit herhaalt zich meerdere malen. Vaak ook gewoon onder het converseren door.

KIES EEN HAARSTIJL VOOR DE DAG!!!! zou ik willen roepen, maar dat doe ik niet, want wellicht ligt er een evolutionaire verklaring aan ten grondslag, kunnen ze er niets aan doen en is dit gedrag gewoon zo bepaald. Net zoiets dat als vrouwen amoureus geïnteresseerd zijn in een persoon ze met hun haar gaan spelen en zwiepen, of mannen die in zo'n situatie ongemerkt aandacht op hun torso vestigen en over hun buik wrijven (heus we verschillen niet zo erg van de apen), maar dit is iets anders en heeft niets met een potentiële partnerkeuze te maken.

Dus vrouwen met lang haar die dit lezen: herkennen jullie het? Zo ja, weten jullie waarom je het doet? Of is het onbewust? En zijn er vrouwen met lang haar die zich hier absoluut niet in herkennen en dus gewoon wel voor één haarstijl per dag kiezen? Ik ben benieuwd. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten