woensdag 15 februari 2023

Herinnert U zich deze nog? #212

 DE TWEE PINTEN
'JODELODELODELODELOHITIE'
1978
Aantal weken: 11
Hoogste positie: 20

Mocht de video niet te zien zijn klik hier.

Ik ben er niet echt in thuis, maar ongeveer nu zou het wel eens carnaval kunnen zijn. In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw stond de hitparade rond deze tijd vol met carnavalshits van o.m. André van Duin, Ria Valk, Vader Abraham en ook De Twee Pinten. 

De Twee Pinten was een duo uit Brabant en bestond uit Wim Kersten en Joep Peeters. Ze hadden in de jaren zeventig grote carnavalshits met o.m. 'Bij Ons Staat Op De Keukendeur' en 'Geef Mij De Liefde En De Gein'. In 1972 gaat Wim Kersten solo en wordt opgevolgd door Rein Matrona. Joep en Rein zijn te horen op bovenstaande single.

Ik vond dat toen een geweldig leuk liedje en ik was in goed gezelschap want toen verschillende artiesten werd gevraagd wat zij dat jaar het leukste carnavalsliedje vonden antwoordde de hofleverancier van carnavalshits, André van Duin: "Jodelodelodelodelohitie van De Twee Pinten". Het was natuurlijk wonderlijk dat bij tv opnames er vier mensen te zien waren die de personages uit het liedje gestalte gaven, maar dat het toch 'De TWEE Pinten' bleef. Ik kan me wel voorstellen dat Joep en Rein alle stemmen zelf hebben ingezongen.

Wat ook vrij opmerkelijk is, dit lied is geschreven door Henny Vrienten en Tom America die ten tijde van dit nummer beiden lid waren van de punkband Gasphetti. Henny is natuurlijk niet lang erna wereldberoemd in Nederland geworden met Doe Maar. 

Wim, Rein en Joep zijn helaas niet meer onder ons, ze overleden respectievelijk in 2001, 2010 en 2015. En u weet vast nog wel dat Henny vorig jaar is overleden. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten