woensdag 3 mei 2023

Bryan Vreijsen/Brabant Maatjes

Het zat al steeds in de pijplijn om een blogje te wijden aan Bryan Vreijsen, en nu hij verschillende mijlpalen achter elkaar heeft mogen ervaren moest het er maar eens van komen. Ik volg Bryan al enige jaren, eigenlijk vanaf het moment dat hij een bericht had geplaatst op Twitter waarin hij aangaf zich eenzaam te voelen en hij hoopte op deze wijze wat leeftijdgenoten te leren kennen. Nu is Twitter een plek waar de chronisch verongelijkten luid van zich laten horen, maar er gebeurt ook veel moois. 

En voor Bryan betekende die oproep een ommekeer in zijn leven, van een gameverslaafde jongen die het zonder familie en vrienden moest stellen leerde hij langzaam maar zeker meer jongeren kennen die zich erin herkenden en mensen die hem een hart onder de riem staken. En zonder dat er een marketingbureau aan te pas is gekomen, er lange vergaderingen aan ten grondslag lagen ging hij, heel organisch, leuke dingen organiseren voor jongeren die zich eenzaam voelden. Bryan is een open persoon, deelt alles wat hij met de jongeren doet op Twitter en schroomt er niet voor om ook als het wat minder met hem gaat dat te delen. Ik heb hem nog nooit ontmoet maar ik vind hem een mooi mens. 

Langzaam maar zeker kwam er een stichting 'Brabant Maatjes' (want daar komt Bryan vandaan) en hij is er druk doende mee, kwam ermee in de media, op tv en radio, dus wellicht heeft u hem wel eens gezien of gehoord erover. Op de website kunt u alles lezen wat de stichting doet en ook verhalen van jongeren die uit hun isolement zijn gekomen dankzij het initiatief van Bryan: Brabantmaatjes.nl. En nogmaals, dit alles ontvouwde zich op een natuurlijke manier zonder dat er een businessplan of iets dergelijks was, het is ontsproten uit die ene oproep die Bryan heeft gedaan in 2019, een roep om uit de eenzaamheid te komen.

Het is zeker niet onopgemerkt gebleven, zo hebben mensen Bryan opgegeven voor de lunch met de koning en koningin vanwege het 10 jarig koningschap van Willem-Alexander. En vanwege zijn goede werk tegen eenzaamheid onder jongeren was hij één van de honderd gelukkigen. Hij was er zelf enorm door verrast en deelde de aanloop naar het grote gebeuren met zijn volgers. Plaatsvervangend blij en trots was ik: 'Kijk 'onze' Bryan nou es!' Zeker toen ik zag waar hij was geplaceerd, naast koningin Máxima! Later die avond was hij ook te gast bij de talkshow van Beau van Erven Dorens. 


Het bericht van Bryan waarmee alles begon: 

Hoi ik ben Bryan, woon in Tilburg en ben 26 jaar oud. Voel me dagelijks alleen. Zou graag iemand hebben om leuke dingen mee te doen. Ik vind moeilijk aansluiting in de maatschappij omdat er gewoon te veel van me verwacht wordt voor mijn gevoel 😪😪#maatjegezocht #eenzamejongeren

En dan nu zo'n vier jaar later, zelfs met de coronatijd tussendoor, is het leven van Bryan 180 graden gedraaid. Wat een geweldige positiviteit in deze verwarrende tijden.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten