dinsdag 30 mei 2023

Op een mooie pinksterdag

Als Annie M.G. Schmidt het toch eens mee had gemaakt, dat vaders op een mooie pinksterdag in plaats van met hun dochter aan het handje gaan kuieren in een parrekie in de zon naar de meubelboulevard gaan, zou ze daar een ironisch bijtende tekst over geschreven hebben, zoals alleen zij dat kon. Ik heb me nooit laten verleiden om met feestdagen te gaan winkelen, ik bedoel, hoezo doe je dat? Maar niets menselijks is mij vreemd, dus toen Talitha voorstelde om de verf voor Tanah Lot te gaan halen bij Praxis op tweede pinksterdag, vroeg ik eerst nog: "Zijn ze dan open?" Maar zonder Praxis kan de mensheid blijkbaar niet, want die zijn de hele week open, ook met feestdagen. 

Ik moest nog een parasolhoes en een nieuw douchegordijn hebben, dus wij hadden een doel op pinkstermaandag en ik ging voor het eerst van mijn leven winkelen op een feestdag. De kleur van Tanah Lot was bepaald, blauw, en die verf moest worden gemengd, kwasten, rollers en bakjes en ik vond er een leuk douchegordijn. Maar parasolhoezen verkochten ze niet. De parasol kwam bij Hornbach vandaan, wij gingen ervan uit dat zij dan ook wel hoezen ervoor zouden hebben. Maar de weg erheen stond file, ik hoop niet voor Hornbach, want dat zou de reden om ons te laten uitsterven alleen maar versterken. "Laten we naar Intratuin gaan" stelde Talitha voor, waarbij ze het filiaal in Almere waar ze lange tijd heeft gewoond roemde, en zei dat die ze hier had bezocht heel erg tegen viel. 

We kwamen bij een andere Intratuin aan dan die ze reeds kende, in Zevenhuizen. Ik was Intratuinmaagd, dus ik wist helemaal niet wat ik kon verwachten, maar bij het binnentreden zei ze: "Ja, dit is wat ik van Almere ook ken". Wij meenden geen wagentje nodig te hebben, we kwamen immers enkel voor een parasolhoes, maar na een nog maar kort gedeelte van de IKEA-achtige route, hadden we beiden onze handen al vol. Toch maar een karretje gehaald. 'Almere zus, Almere zo' hoorde ik steeds naast me, maar zo halverwege was Talitha om, dit filiaal oversteeg de Intratuinhemel die Almere eerst was. Zeker toen werd ontdekt dat er nog een eerste etage was, bezweek ze bijna van geestdrift. Mijn Intratuinontmaagding heb ik ook als zeer prettig ervaren, wat een geweldig leuke winkel! Daar gaan we zeker nog es heen. Ik heb er inderdaad een parasolhoes gevonden en Talitha verschillende dingen voor Tanah Lot.

We hebben zelfs heerlijk kunnen lunchen bij Intratuin en zijn daarna meteen doorgereden naar Tanah Lot om het gekochte te brengen en er de middag met een wijntje lekker buiten doorgebracht. De gekochte roos is direct geplant, het hippe bord heeft een (tijdelijk) plaatsje gekregen en de net aangeschafte heggenschaar heeft zijn kunnen meteen al laten zien. Vervolgens bij Talitha thuis even op balkon gezeten om daarna lekker te eten en deel twee van 'Guardians Of The Galaxy' te kijken zodat we binnenkort naar de bioscoop kunnen om het derde deel te gaan zien. 

Het was geen Annie M.G. pinksterdag maar desalniettemin hebben we een heerlijke en ook best productieve dag gehad.

Hoe Ibiza-hip wil je zijn?!

De roos. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten